NOWA RASA DO KC - Kendrzy
-
czegoj
- Site Admin
- Reactions:
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 10 times
- Kontakt:
Dobra odejdźmy od gnomów. Zostańmy przy Kendrach i niziołkach. Niziołek ma predyspozycje na złodzieja, jednak nigdzie w KC nie wyczytałem, że lubi specjalnie tę profesję. Opis rasy niedługo zamieszczę.
Kendrzy są ciekawi świata i wcale nie stronią od konfrontacji, zwyczajnie inaczej ją pojmują i nie zawsze sobie zdają z niej sprawę. Jeśli chodzi o walkę, to raczej biegną na ratunek, niż chowają się do nor (to że zazwyczaj nie mają szans to inna sprawa). I same morderstwa wyglądają inaczej. Są raczej przypadkowe, niż celowe, jednak często się zdarza w literaturze, że to oni powalają głównego przeciwnika. Są bardziej niekonwencjonalni (czyt. nieobliczalni) i to jest ich siła.
Jednak każdą z ras można inaczej tłumaczyć. Hobbici kochają pokój, i nie szukają zaczepki. Broniąc się raczej uciekają niż walczą (zwyczajnie widzą co to strach). Stąd wynika, że raczej rzadko zabijają w ogóle.Wracając do kenderów - rysem psychologicznym też przypominają niziołki. Hobbici również rzadko miewają złe charaktery i nie spotyka się raczej w ich szeregach morderców.
Kendrzy są ciekawi świata i wcale nie stronią od konfrontacji, zwyczajnie inaczej ją pojmują i nie zawsze sobie zdają z niej sprawę. Jeśli chodzi o walkę, to raczej biegną na ratunek, niż chowają się do nor (to że zazwyczaj nie mają szans to inna sprawa). I same morderstwa wyglądają inaczej. Są raczej przypadkowe, niż celowe, jednak często się zdarza w literaturze, że to oni powalają głównego przeciwnika. Są bardziej niekonwencjonalni (czyt. nieobliczalni) i to jest ich siła.
-
vampire1308
- Reactions:
Jestem jak najbardziej za umieszczeniem kenderów jako rasy w KC. Przecierz nie każdy musi się na nią zgodzic i wprowadzać do swojego Świata KC. A kendrzy to coś nowego,nowe podejście do tematu złodziej(przecierz oni znajdują lub pozyczają/przechowują) a nie kradną:):):) więc myślę Danielu,że jak najbardziej kendzry się nadają do KC i już. Jak się komuś nie spodoba to nie będzie w jego Świecie kendrów(nie wie co traci.) i juz po sprawie:)
[/center]