Rasy i ich przedstawienie.
-
Mrufon
- Reactions:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 9 times
- Kontakt:
No jeśli w bestiariuszu nie mają świńskich ryjów to aktor grający podstarzałego radzieckiego snajpera (który potem ginie w skoku) we "Wrogu u bram" jest PIĘKNISIEM 
No, to może kwestia gustu, ale moim zdaniem to oni pasują do stereotypu świńskiego orka. Może ten "świnizm" nie jest posunięty tak daleko jak u Tolkiena, ale jednak.
No, to może kwestia gustu, ale moim zdaniem to oni pasują do stereotypu świńskiego orka. Może ten "świnizm" nie jest posunięty tak daleko jak u Tolkiena, ale jednak.
-
Mrufon
- Reactions:
- Kontakt:
Naszła mnie znienacka refleksja po przeczytaniu tekstu o Urukach. Hmm, tak miłościwi są ci panowie z małą regeneracją iż pojawiła mi się we łbie taka konstatacja: "JA CHCĘ BY ZOSTALI U WŁADZY". Ha! Zawsze byłem orędownikiem buntów przeciw władzy Imperium - a to imperium odpuszcza podatnikom w nędzy, zaprowadza tolerancję religijną, nie jest opresyjne. Czyli robi dokładnie to, czego nie są w stanie zrobić REŻIMY LUDZI. Wiemy co niesie władza ludzi - nietolerancję religijną i rasową, wojny, głód, nędzę. A po co? Wystarczy popatrzeć na Tagary. Moi bohaterowie nie chcą żyć w takim świecie.
Cóż - będę polował na buntowników
Cóż - będę polował na buntowników
W sumie spoko, że po kilku, może kilkunastu latach gry w KC i po wielu dyskusjach o tym co pasuje do histori czy klimatu KC wreszcie rpzeczytałes kawałek orginalnej histori... Może teraz będziesz wiedział o czym mówisz.Naszła mnie znienacka refleksja po przeczytaniu tekstu o Urukach. Hmm, tak miłościwi są ci panowie z małą regeneracją iż pojawiła mi się we łbie taka konstatacja: "JA CHCĘ BY ZOSTALI U WŁADZY".
Subiektywnie oceniasz moje podejscie.Bardzo subiektywny obiektywizm
Skoro jestem w błędzie to skąd Twoje zaskoczenie opisem uruk - hai ?twierdzisz, że dopiero później się zapoznaję z opisami ASa. Znów snujesz swe domniemania. I znów błędne.
Zresztą to niepierwszy przypadek "znajomości opisów". Już Twój opis kondotiera zdradzał, że nie czytałeś (lub nie zrozumiałeś) opisu gwardzisty.
-
Mrufon
- Reactions:
- Kontakt:
Nie wiesz jak to jest kiedy się po RAZ DRUGI czy po raz kolejny coś odkrywa? Kopę lat nie czytałem tego fragmentu, gdzieś we łbie miałem te swobody rządu orków, ale tak ładnie ułożone w zdania nie były. Stąd to małe zaskoczenie.Skoro jestem w błędzie to skąd Twoje zaskoczenie opisem uruk - hai ?
Trzeci akapit to absurd.
Nie wiem jak to jest nie pamiętać opisów, a upierać się przy najswojszych racjach w dyskusji o tych właśnie opisach(oczywiscie bez podania konkretów, bo jak skoro sie nie pamięta?)Nie wiesz jak to jest kiedy się po RAZ DRUGI czy po raz kolejny coś odkrywa? Kopę lat nie czytałem tego fragmentu, gdzieś we łbie miałem te swobody rządu orków, ale tak ładnie ułożone w zdania nie były. Stąd to małe zaskoczenie.
Żaden absurd. Poczytaj sobie zatem DRUGI RAZ opis gwardzisty to może sam zobaczysz o co chodzi.Trzeci akapit to absurd.