Po dniu przedzierania sie przez bagna wróciliście do osady Elfów Thiltarr. Dotarliście tam około południa, za godzinę rusza wyprawa Elfów Thiltarr, przeciwko pobliskiej osadzie elfów Iranian. Wódz Thiltarr Darineth dalej obwinia sąsiednich Iranian o zabójstwo z uzyciem Czarnej magii jednego z jego ludzi, co skutkuje wybuchem wojny i złamaniem zawieszenia broni jakie obowiazywało do niedawna. Około 300 setki wojowników sa gotowe do wymarszu, w tym 50 ciu konnych Leśnych Zwiadowców z łukami i mieczami, w lekkich kolczugach, pięćdziesięciu ciężkozbrojnych mieczników z bronią taką jak Elfy we Władcy Pierścieni i w takich zbrojach. 100 lekkozbrojnych łuczników oraz 100 włóczników.
W związku z kolejną zmianą Mechaniki, modyfikacji ulega Leczenie i Uzdrowienie. Zapodam poniżej. Reszta MOcy i cech jest jak podawałem ostatnio.
UZDROWIENIE
Punkty Mocy 10 na ranę lub 20 na trwały uraz na utrata wzroku
Zasięg: Dotyk
Czas trwania: natychmiast, leczy też trucizny jak nie minęło 10 minut od zatrucia, leczy ze wszystkich Obrażeń. Uzdrowienie za 20 mocy wymaga testu na trudność 12, przywraca wzrok, słuch itp.
LECZENIE
Punkty Mocy 3
Zasięg: Dotyk
Czas trwania: natychmiast, leczy obrażenia w ilości kostka Ducha + 20 obrażeń, u Druida za Uzdrowiciela kostka Ducha + 24 obrażeń.
Mordimer, ja Ci pisze, że nie ma pecha zawsze Twa postać, wyolbrzymiasz. Mecha obowiązuje jak wyżej. Niedługo dostaniecie jakies punkty na rozwój. I płaczesz wkurzając mnie systematycznie. Z krokodylem gigantem miałeś cholerny fart np. On powinien minimum 3 rundy zdzierżyć, a padł na początku drugiej bo mu przestrzeliłeś płuca i go rozrąbałeś na pół prawie.