PBF - Los Najemnika

Araven
Reactions:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Post autor: Araven » 07 marca 2013, 12:33

Co do mapki:
1) Wyrwa w ścianie: Kanał prowadzi do pobliskiej rzeki, ale to nie stamtąd wypełzają szczury. Przeciskają się przez niewielką dziurę w zniszczonej ścianie. Kilkanaście porządnych uderzeń odsłoni stare przejście zejście do katakumb! Po obydwu stronach korytarza ciągną się wnęki, w których
leżą stare, wyschnięte ciała. Kolejne walają się po ziemi: szczury i inne szkodniki zajęły się nimi już przed laty. Właściwie, w zapomnianych katakumbach leży potencjalna armia umarłych.

2) Przepaść: W tym miejscu korytarz zawalił się pod wpływem rwącego podziemnego strumienia.
Przepaść ma ponad 10 metrów głębokości. Ściany są mocno nachylone, co znacznie utrudnia zejście lub wspinaczkę. Trzeba przeskoczyć to aż 6 metrów, albo linę przerzucić.
Po pokonaniu przepaści w punkcie 2 - Dotrzecie do korytarza oznaczonego jako 3. Macie opis od Emhyra, mapka to wizualicja tego opisu. Czekam na opis jak pokonujecie przepaść.
Strzały kościotrupom niewiele albo nic nie zrobią, ale kościany golem z demonem w sobie, ma coś jakby ciało. Czary, przyjmiemy, że np. jak Arus rzuca Niewidzialnośc dla Umarłych na siebie, to za każdy dodatkowy punkt Mocy może rzucić na jedną osobę z Was. Podobnie inni. Widzenie w nocy pzryda się, tam jest ciemno ale będą w sali rytualnej świece i pochodnie

morgliht
Reactions:

Post autor: morgliht » 07 marca 2013, 13:03

Arus obdarza swoją mocą bycia niewidzialnym dla umarłych pozostałą czwórkę z drużyny ( 4 PM ) . Jak zobaczy kościotrupy to będzie się starał je przejąć ( II typ = 2 PM ).

Awatar użytkownika
deliad
Reactions:
Nickpage: https://krysztalyczasu.pl/profile/deliad
Has thanked: 5 times
Been thanked: 52 times

Post autor: deliad » 07 marca 2013, 13:09

Rozdzielamy się?

morgliht
Reactions:

Post autor: morgliht » 07 marca 2013, 14:17

Arus wolałby aby się nie rozdzielać, mówi że nie ma nas aż tylu, a wrogów gdzie się nie uda będą krocie.

Araven
Reactions:

Post autor: Araven » 07 marca 2013, 14:19

Możecie iść tylko korytarzem 3, bo na dole jest lita ściana i nie da się iść na skróty do 5, dołem. Z korytarza słychać tupot i piski masy szczurów jakie zwiewają z tych podziemi, mogą być agresywne, co robicie? Jeszcze nie pokonaliście przepaści i zasuwa na was horda szczurów.
Ostatnio zmieniony 07 marca 2013, 14:38 przez Araven, łącznie zmieniany 1 raz.

Astaroth
Reactions:

Post autor: Astaroth » 07 marca 2013, 16:41

Może Druid im powie, żeby nas ominęły? Ja mogę tylko zapytać, czemu i od czego uciekają - może się czegoś dowiem.

Araven
Reactions:

Post autor: Araven » 07 marca 2013, 17:53

Instynktownie uciekają przed zagrożeniem rzekł Emhyr, druidzie pomóż mi, mam pewną władzę nad zwierzętami, ale sam nie zatrzymam takiej ilości szczurów, skłonimy je by nas ominęły, stójcie nieruchomo.
Ostatnio zmieniony 07 marca 2013, 19:33 przez Araven, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
8art
Reactions:
Has thanked: 121 times
Been thanked: 81 times

Post autor: 8art » 07 marca 2013, 19:14

Najlpeiej, gdyby te szczury przeszł obok nas bez zbytniej ekscytacji dwunośnymi, bo jeszcze zwrócą uwagę kultystów na nas.

Niech Arus rzuci na nas niewidzialność dla umarłych, to chociaż może w pierwszym momencie zyskamy efekt zaskoczenia. Na kościotrupy powinno zadziałać i może chociaż po darmowym ataku z zaskoczenia dostaniemy. Ja tuż przed atakiem obejmę wszystkich Przyspieszeniem, a potem rzucę w ruch Przewagi Dowódcze

Araven
Reactions:

Post autor: Araven » 07 marca 2013, 19:34

Wspólne wysiłki Emhyra i Druida spowodowały, że szczury was nie zaatakowały. Co dalej?

Awatar użytkownika
deliad
Reactions:
Nickpage: https://krysztalyczasu.pl/profile/deliad
Has thanked: 5 times
Been thanked: 52 times

Post autor: deliad » 09 marca 2013, 12:46

Przegnawszy pająki druid zaproponował.

- Widzi mi się, że nikt się nie spodziewa, że ktoś przelezie przez to pęknięcie. Więc my tak zrobimy. Tyle, że później nie będzie się jak wycofać, dlatego dla bezpieczeństwa trzeba zawiesić pod tym murem linę.
Co do przejścia na druga stronę, to ja to załatwię. Zamienię się w gigantycznego pająka i każdego po kolei przeniosę na drugą stronę.

Araven
Reactions:

Post autor: Araven » 09 marca 2013, 13:09

Korytarz nr 3 jest w tym miejscu bardzo wąski, pokonaliście szczelinę na grzbiecie gigantycznego pająka w jakiego zmienił się druid, wcześniej pzrerzucając linę nad niebezpieczną rozpadliną

Jesteście w punkcie 4) to Wykopaliska: W tym pomieszczeniu stoi bezczynnie osiem zombie. Nad nimi znajduje się w połowie skończony tunel na powierzchnię. Nieumarli oczekują pewnie dalszych instrukcji swojego pana. Jesteście dla nich niewidzialni dzięki magii Arusa.
Co robicie?

Awatar użytkownika
8art
Reactions:
Has thanked: 121 times
Been thanked: 81 times

Post autor: 8art » 09 marca 2013, 14:11

Watek techniczny

Ja bym ich minal bezszelestnie i ewentualnie zablokowal im droge np zamykajac drzwi (zakladam, ze sa na tyle glupie, ze ich nie otworza, ale zasiegam opinii Arusa). Jatka teraz z nimi zabralaby nam elemnt zaskoczenia, jakim jeszcze dysponujemy.

Ostroznie ruszamy dalej, zna sie ktos na pulapkach?

morgliht
Reactions:

Post autor: morgliht » 09 marca 2013, 21:25

Jeżeli pomysł Vadera ma sens to omijamy zombiaki. Czy jeśli przejmę jakiegoś to właściciel się zorientuję? Jeśli nie to przejmuje trzy sztuki i będą stanowiły nasze obwody. Jeśli jeśt prawdopodobne że właściciel się zorientuje że utracił kontrole to je poprostu mijamy.

Araven
Reactions:

Post autor: Araven » 09 marca 2013, 23:21

Prawie na 100% się zorientuje, niemal napewno zaś wyczuje rzucenie zaklęcia, to przejmujesz? Na razie was chyba nie dostrzeżono. Idziecie dalej czy coś kombinujecie? Zombiaki was nie widzą w ogóle.

Astaroth
Reactions:

Post autor: Astaroth » 10 marca 2013, 20:14

Caratris przygląda się szkieletom. Jaką mają broń? Jakiś pancerz? Są w stanie atakować z dystansu? Jeśli obchodzimy ich cichaczem to elfka chce dokładnie wiedzieć co zostawia za sobą. Jeśli szkielety zostaną za nami, Caratris co jakiś czas będzie sprawdzać, czy przypadkiem nie zachciało im się spacerować i nie włażą nam na plecy.

ODPOWIEDZ