Ogame a kacety

Awatar użytkownika
czegoj
Site Admin
Reactions:
Has thanked: 5 times
Been thanked: 11 times
Kontakt:

Post autor: czegoj » 11 maja 2011, 14:43

Serwer pewnie coś w granicach 300 złotych za rok + ewentualnie fajna domena. Jakby się poszukało w necie to może nawet taniej coś by się znalazło. Nie wiem nie mam pojęcia. Pewnie nospe mógłby coś ciekawego zaproponować. On ma zawsze dobre pomysły w tym temacie. Niestety raven zupełnie odpada.

Chyba że są tu jeszcze jacyś ukryci użytkownicy znający się na domenach, serwerach, sql-u i php. Może oni coś zaproponują. a jestem naturszczykiem więc za wiele się nie znam. Ja mam silnik oraz chęci i pomysły, rozwiązania informatyczne z chęcią zrzuciłbym na kogoś mądrzejszego w tym względzie.

ghasta
Reactions:
Has thanked: 3 times
Been thanked: 9 times
Kontakt:

Post autor: ghasta » 11 maja 2011, 15:32

czegoj napisał(a):
(..) Dodatkowo mielibyśmy promocję KC-etów w trochę innej formie. (..)
Pytanie podchwytliwe:
Czy to Ty powinieneś się zajmować promocją KC czy ktoś inny np. autor?

:-)

Awatar użytkownika
czegoj
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post autor: czegoj » 11 maja 2011, 16:16

Ja bardzo lubię ten system i czy więcej osób będzie w niego grało tym lepiej. Dodatkowo jeśli przynajmniej będą wiedzieli czym jest KC np. grając w ogamową wersję to już jest nieźle.
A autor cóż może się w końcu przebudzi.;)

vampire1308
Reactions:

Post autor: vampire1308 » 11 maja 2011, 18:29

no tak po za tym uważam to za dobry pomysł nieautorski:) to też jest ważne świat KC ciągle żyje:):):) dzięki takim rozwiązaniom możemy być dostrzegalni na wielu "poziomach" a to dla Kc jak najlepiej:)

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Has thanked: 138 times
Been thanked: 84 times
Kontakt:

Post autor: Keth » 11 maja 2011, 23:00

Czegoju, mam pełne zrozumienie dla Twojej decyzji, ponieważ jako człek żonaty znam doskonale przypadłości tego stanu cywilnego, głównie w mierze braku zrozumienia żon dla zainteresowań mężów!

Co do samego projektu, takie wirtualne kacety to jeden z najlepszych pomysłów jakie się ostatnio pojawiły na portalu. Jeśli znajdzie się ktoś, kto zechciałby przejąć pałeczkę po Czegoju, chętnie będę kibicował, bo mnie też urzekła wizja tych rozsianych po oceaniu wysp najeżdżanych przez pływających galerami orków :)

Jak myślicie, pchnąć globalne PW w poszukiwaniu chętnego?

Awatar użytkownika
czegoj
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post autor: czegoj » 25 maja 2011, 09:40

Znalazłem nowy serwer. Trochę mniej reklam, ale za to nie da się ich wyłączyć, jednak nie przysłaniają bocznego menu. Testy potrwają ze dwa-trzy dni i może jednak wrócę do tworzenia kacetowego ogame. Jak zwykle będę potrzebował testerów. Są jacyś chętni - czy po poprzednim falstarcie macie dość?

Przy okazji - konia z rzędem temu - kto będzie chciał grać i tworzyć vallheru. Oblukałem cały silnik i jest wiele słabszy niż xnowy. Owszem bardziej da się oddać klimat KC-tów i szybciej da się to osiągnąć, ale ja się nie podejmę zmian. Jest potwornie nudny i stateczny.
Ostatnio zmieniony 25 maja 2011, 10:25 przez czegoj, łącznie zmieniany 1 raz.

vampire1308
Reactions:

Post autor: vampire1308 » 25 maja 2011, 11:25

pisze się jako tester:P:) i gratuluje wytrwałości:)

Arke
Reactions:

Post autor: Arke » 25 maja 2011, 12:03

Na test też się piszę podrzuć tylko linka...
Co do Vall to problemem jest straszny śmietnik (bynajmniej ja miałem) słabo opisany itd więc przerabianie go na mechanikę KC było koszmarem. W finale znudziłem się przed finałem prac :@ shift+delete

Awatar użytkownika
czegoj
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post autor: czegoj » 30 maja 2011, 17:30

Dobra testy na 80% na nowym serwerze przeszły pomyślnie. Jest jeszcze trochę niedociągnięć, ale będę się starał naprawiać to w trakcie. Od razu mówię, że jest to moja druga próba i na razie ostatnia z tym silnikiem. 5 pierwszych zarejestrowanych osób otrzyma dodatkowe surowce na start po 5 tys. każdego rodzaju.

Przy okazji - można już włączać własne awatary np z naszego portalu (mój, dla przykładu, ma adres http://www.krysztalyczasu.pl/images/ava ... 5B7%5D.png). Wystarczy w opcjach wpisać adres obrazka, żeby został on zapamiętany.

Pamiętajcie!!! Wciskając opcje i zmieniając cokolwiek w nich, skasujcie aktualne hasło. Inaczej po zatwierdzeniu, nie będziecie mieli wcale hasła, bo zmieni wam, wasze aktualne.

Adres nowej strony w pierwszym poście i tutaj http://www.kcval.cba.pl/

Oczywiście wszelkie sugestie, pomoc przy zmianie tekstów lub obrazków mile widziana.

Goldwin
Reactions:

Post autor: Goldwin » 30 maja 2011, 17:49

Heh... szkoda że ten wielki, czerwony napis zobaczyłem jak już wklepałem zmianę opcji i wyskoczyły errory :)
Całkiem niezłe NPC'e, bez porządnej magii admina nic nie zrobię. Chyba można Goldwina wyciachać :)

Ogólnie, Ogame to chyba nie pasuje do tego typu... Chyba że ma to być kosmiczna wersja. Jestem za tym aby była bardziej klasyczna ale... Ale zależy od zapału Twórcy. Roboty co nie miara...
Chętnie podpatrzę co też ciekawego się tam zmieni.
Jeśli już mam optować to chyba ciekawszą wersją jest Bloodwars, choć też ma już bodajże odmianę w postaci Anihilation'a. A jeśli już ktos zna Arkadię, Barsawię, Warlock'a... to w tym kierunku można by iść, tyle że z grafiką mogłoby być ciekawie...

Awatar użytkownika
czegoj
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post autor: czegoj » 30 maja 2011, 20:03

Goldwina usuwam i można śmiało drugi raz się rejestrował. A co to zmian to sporo czasu to zajmie, ale może warto. Na razie główne zmiany to budynki i obrońcy oraz oczywiście tłumaczenia. Potem będziemy myśleć nad resztą.

Awatar użytkownika
czegoj
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post autor: czegoj » 31 maja 2011, 14:01

Przypominam, że są jeszcze 3 nagradzane surowcami miejsca.

P.S. Pytanie do grających w ogame i tych, którzy już widzieli moje przeróbki. Czy statki kosmiczne zmieniać w jednostki tylko wodne, czy jednak iść w stronę również latających i stworzeń wodnych.

Przykład: tratwa, łódź wiosłowa, ... , galeon
czy tratwa, łódź wiosłowa, duży żółw wodny, jeźdźcy gryfów ... , smok
i czy dodawać jakieś rasowe własności np. szarańska tratwa, gnomowa łódź wiosłowa, elficcy jeźdźcy gryfów, malaucki galeon itp.

oraz drugie pytanie - czy grafiki szukać w necie, czy starać się dobierać grafiki Musiała i przerabiać na negatywy (takie jak są na stronie głównej przy logowaniu)?

Run Habas Ne
Reactions:

Post autor: Run Habas Ne » 31 maja 2011, 17:35

P.S. jeśli liczysz moje to jeszcze nie widziałem tych surowców na oczy :D
Dura lex sed lex

Awatar użytkownika
czegoj
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post autor: czegoj » 31 maja 2011, 17:54

wysyłałem na pewno, więc powinieneś już je posiadać.

Arke
Reactions:

Post autor: Arke » 31 maja 2011, 18:06

Ja surkę dostałem
Nazwy zostawiłbym nieprzypisane rasom.
Być może dałoby się dla urozmaicenia na początku wybrać rasę? Wtedy byłby pełen wypas bo można by nieco modyfikować parametry dla danych ras.

Grafika musiała ma swój klimat... Proponowałbym dać ją jako tło ponadto dla pewnych zakładek menu to tło mogłoby się zmieniać...
Chyba jest to możliwe?

ODPOWIEDZ