Tutaj to tylko kwestia stworzenia bazy cech. Obsługa wybierania i przypisywania do postaci to już naprawdę mała praca. Ograniczeniem jest to, że cała baza danych zawiera się w plikach tekstowych. Jeśli chcesz dodać np. nową rasę to musisz zedytować plik tekstowy zawierający rasy (zgodnie z szablonem), dane podać w odpowiednim formacie inaczej silnik losujący tego nie przyjmie oraz mechanizmy uwzględniające rasę w wyborze.Araven napisał(a):
Ghasta a dałbyś radę dodać do generatora elementy wyglądu zewnętrznego jak kolor oczu, kolor włosów, kilka cech typu pryszcze, blizna, tatuaż, niezła gama takich cech jest przy kreacji bohatera w Warhammerze 2 ed., znaczy kolor oczu, kilkanaście cech wyglądu zewnętrznego i wiele innych.
Jedna z zakładek drukuje tak nazwy zawodów jak i ich opisy. Tak więc ten element jest. Podobnie dzieje się z nadnaturalkami oraz ułomnościami.wasut napisał(a):[/url]
1 .opisu umiejętności i zawodów. Coś jak zakładka albo dodatkowa strona która przedstawia pełen opis umiejętności profesjonalnych postaci, oraz pełen opis zawodów (w sumie to też umiejętności).
Jednak nie przerzuciłem opisów umiejętności - patrz powód powyżej
To da się łatwo zrobić.2. Po losowaniu postaci (na koniec) mogłaby się pojawiać propozycja sprzedaży majątku na zasadach określonych w losowaniu klasy społecznej;
Ciekawe wyzwanie3. Ekwipunku: to może być trochę skomplikowane ale proponować warto, myślę o ekwipunku przynajmniej w oparciu o cennik w 3 nr MIM, wybieranie tych przedmiotów mogło by być odnotowywane w osobnej zakładce i odejmować tak kasę jak i dodawać obciążenie postaci. (..)
To już problem - głównie z powodu ilości danych jakie trzeba by przerzucić do tej tekstowej bazy. Przeglądarka trzyma wszystko w swojej pamięci i mogłoby się okazać, że strona zżera straszne ilości zasobów nawet jeśli generowany bohater nie korzysta z magii.4. Księga magii.
Drobiazg do uwzględnienia.5. Medalion z licznikiem PM?
Przypomniał mi się generator dla pochodzenia taki jak ten w Cyberpunku2020. W sumie niezła myśl.czegoj napisał(a):
To ja dodam od siebie - elementy rodziny np. ojciec, matka, rodzeństwo, ewentualnie ich profesja. To samo w sobie już będzie elementem historii ułatwiającym tworzenie życiorysu postaci. No i oczywiście zastanowiłbym się nad miejscem urodzenia.