Kryształkon nr 1 - Iłża - Luty 2011

Awatar użytkownika
Mrufon
Reactions:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 6 times
Kontakt:

Post autor: Mrufon » 24 lutego 2011, 09:58

Chyba, że głaz traktowany jest jako osłona statyczna :D Chowasz się za nim. Tylko wtedy nie jest to broń a kamol na polu.
Jednak i z tego jest wyjście - głaz może być MAGICZNY ;) i już wytłumaczenia nie trzeba szukać i wszyscy z głębokim westchnieniem ulgi mówią: "no tak". ;) ;) :D C:V
Ostatnio zmieniony 24 lutego 2011, 09:58 przez Mrufon, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mordimer00
Reactions:

Post autor: mordimer00 » 24 lutego 2011, 10:08

nie nie jest magiczny on wtedy będzie robił jako osłona czyli tzw. mur ze wszystkimi dodatkami i bonusami bo przecież się za nim schowa cała postać co nie :D:D:D

ghasta
Reactions:
Has thanked: 3 times
Been thanked: 9 times
Kontakt:

Post autor: ghasta » 24 lutego 2011, 10:26

W temacie o obronie dorzuciłem wpis właśnie na temat dysproporcji przy OB - opisuje przykład wyszkolony miecznik i leszcz z drewnianą lagą kontra 2POZ ork.

Dla mnie od zawsze było wiadome że te ataki to jest współczynnik wyciągnięty z kapelusza. ;-)

Mam pytanie - wcześniej już wrzucałem - czy ktoś nagrywał / spisywał to co było podczas rozmowy - tak aby podać to w jednolitej formie w jednym miejscu a nie w 10 wątkach to tu to tam na forum ?
Ostatnio zmieniony 24 lutego 2011, 10:35 przez ghasta, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mrufon
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Mrufon » 24 lutego 2011, 10:50

Przypuszczam, że nikt niem miał dyktafonu. W sumie szkoda. Wrzucić na jutuba i dać linka, fajnie by było. Na następny wyjazd biorę kamerę - nagramy część sesji.
Na naszych wyjazdach kręciliśmy filmy o mumii (nakupiliśmy papieru toaletowego, owinęliśmy delikwenta i Shadow atakował go mieczem :))

Treant
Reactions:

Post autor: Treant » 24 lutego 2011, 11:10

Mrufon napisał/a:
Przypuszczam, że nikt niem miał dyktafonu. W sumie szkoda. Wrzucić na jutuba i dać linka, fajnie by było.
Trochę byśmy poczekali na autoryzację przez ASa tego nagrania...
Mój skromny dorobek jako gracza w PBF: http://www.krysztalyczasu.pl/nickpage.php?user=35

Awatar użytkownika
Mrufon
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Mrufon » 24 lutego 2011, 11:33

Trochę byśmy poczekali na autoryzację przez ASa tego nagrania...
To co napisał Treant to esencja naszych relacji z ASem. Dlatego, jak pisał czegoj, musimy mieć alternatywę. Na wyjeździe w kwietniu z tymi, którzy będą chciałbym coś uradzić, pogadać o priorytetach, kierunkach. Jak nie my to kto?

Awatar użytkownika
mastug
Reactions:
Has thanked: 21 times
Been thanked: 14 times

Post autor: mastug » 24 lutego 2011, 11:50

Mam pytanie - wcześniej już wrzucałem - czy ktoś nagrywał / spisywał to co było podczas rozmowy - tak aby podać to w jednolitej formie w jednym miejscu a nie w 10 wątkach to tu to tam na forum ?
na początku tego wątku są odpowiedzi uzyskane od A.S'a - spisane na podastawie notatek + to co udało się zapamiętać

masz rację że można by było je przeżucić tutaj:
http://www.krysztalyczasu.pl/forum/view ... ead_id=292
Ostatnio zmieniony 24 lutego 2011, 11:54 przez mastug, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Has thanked: 138 times
Been thanked: 84 times
Kontakt:

Post autor: Keth » 24 lutego 2011, 20:03

A ja mam apel do Nevera. Drogi Neverze, mam nadzieję, że zlot przypadł Ci do gustu. Wszyscy byli wobec Ciebie uprzejmi, zagrałeś z nimi w KCty, zostałeś uwieczniony na licznych fotografiach i na pewno ekipa ponownie zaprosi Cię na kolejne spotkanie. Czegoś takiego nie można pozostawić bez wyrafinowanego wyrazu wdzięczności, prawda? A skoro się ze mną zgadzasz, być może zdołasz wywrzeć odpowiednią presję na Autorze, powołując się na miłe wspomnienia zlotu, konieczność podbudowania morale społeczności, dobro uniwersalne portalu (a co tam, obiecaj nawet świadectwo z czerwonym paskiem, byle tylko zadziałało). Niechaj w akcie dobrej woli zaspokoi naszą dziką ciekawość i ujawni imiona przynajmniej kilku z dziewięciu BRAKUJĄCYCH bogów! To przecież tak niewiele, by uszczęśliwić tak wielu (czy jakoś tak powiedział kiedyś Churchill, więc czemu AS nie mógłby się oprzeć na słowach samego Churchilla, prawda?).

Wydaje mi się, że użyte argumenty są nie do obalenia, więc czekamy niecierpliwie! :D

Never
Reactions:

Post autor: Never » 25 lutego 2011, 07:36

wpisywałem ich wczoraj na komputer, bez obaw dostaniecie przynajmniej 5 bogów w pełnej formie, reszta imiona itd.

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Has thanked: 138 times
Been thanked: 84 times
Kontakt:

Post autor: Keth » 25 lutego 2011, 19:12

Jestem pozytywnie wstrząśnięty, albowiem nie spodziewałem się ani tak szybkiej ani tak daleko idącej deklaracji Nevera! Podziękowania dla Asa. Od siebie propozycja, żeby tych kompletnych nowych bogów ktoś z redakcji złożył w jeden artykuł i po zamieszczeniu na portalu puścił w obieg PW ze stosowną informacją dla wszystkich ORAZ wstawił stosowny news na głównej stronie. Zwróćcie uwagę na ożywiony ruch na portalu w ostatnich dniach, spowodowany najpewniej wymianą wrażeń ze zlotu. Odpowiednio spreparowana informacja o odsłonie nowych ORYGINALNYCH materiałów rozesłana do 400 użytkowników poprzez PW pozwoli dalej animować to ożywienie.

I bardzo mi brakuje na głównej newsa dotyczącego Kryształkonu, bardzo...

Treant
Reactions:

Post autor: Treant » 25 lutego 2011, 19:58

Keth napisał/a:
I bardzo mi brakuje na głównej newsa dotyczącego Kryształkonu, bardzo...
Pierwotnie to venar chciał napisać relację, jednak wskutek nieobecności Mrufona na zlocie zostałem pozbawiony możliwości upamiętnienia wiekopomnej uroczystości wręczenia Pucharu Ostrogarskiego. W efekcie postanowiłem opisać swoje wrażenia z Iłży, bo bycie adminem zobowiązuje. Nic nie stoi jednak na przeszkodzie, aby powstała 'Relacja z Kryształkonu nr 1 by venar' i na głównej stronie news z linkami do tych sprawozdań. Zresztą każdy z uczestników może pokusić się o napisanie takowego.
Mój skromny dorobek jako gracza w PBF: http://www.krysztalyczasu.pl/nickpage.php?user=35

Awatar użytkownika
mastug
Reactions:
Has thanked: 21 times
Been thanked: 14 times

Post autor: mastug » 25 lutego 2011, 20:17

wpisywałem ich wczoraj na komputer, bez obaw dostaniecie przynajmniej 5 bogów w pełnej formie, reszta imiona itd.
dzięki Never, czekamy :)

Awatar użytkownika
Mrufon
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Mrufon » 25 lutego 2011, 20:45

A kiedy wpłyną do rąk naszych? Przyznam, że bardzo ciekaw jestem opisów i etosów.
Ostatnio zmieniony 25 lutego 2011, 20:45 przez Mrufon, łącznie zmieniany 1 raz.

Never
Reactions:

Post autor: Never » 26 lutego 2011, 14:37

spróbuję dzisiaj, ale nauka do matury ciągle mi nie daje spokoju. Bez oba dziś, najpóźniej jutro;).
Ostatnio zmieniony 26 lutego 2011, 14:37 przez Never, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mrufon
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Mrufon » 26 lutego 2011, 16:25

No to już jest konkret, na który czekamy niecierpliwie. Czemu te kanalie z MiMa tak pocięły bogów...

ODPOWIEDZ