Akademia w laboratorium?Keth napisał(a):
Akademia marynarki - dobrze wyszkolona kadra oficerska stanowi podstawę każdej floty pretendującej do miana największej morskiej potęgi militarnej świata. Każdy nowy poziom akademii oznacza następny rocznik oficerów przygotowanych do dowodzenia dodatkowym zgrupowaniem marynarki.
Może lepiej moja Katedra w Akademii
Eeee może mniej egzotycznie. Np reda, lub po prostu portKeth napisał(a):
Dodatkowo proponuję wymienić nazwę hangar na kotwicowisko.
KCpedia zawiera wszystko. Jest to dwunasta zakładka licząc z góry w menu dostępnym po prawej stronie. Pomiędzy zakładką handlarz a sojusz.Keth napisał(a):
Czy jest możliwy wykaz wszystkich jednostek wojskowych występujących w grze?
Sama "koga" brzmi lepiej w moim mniemaniuKeth napisał(a):
Jeśli o tratwę idzie, proponowałbym zmianę na kogę zaopatrzeniową.
Tu się z kolegą nie zgodzę.Keth napisał(a):
Dwa podstawowe surowce to dla mnie żelazo i drewno, a odpowiadające im budowle to manufaktura metalurgiczna i manufaktura tartaczna.
Technologia komputerowa czyli akademia marynarki wymaga w takim układzie drzewa i PM. To samo tyczy się technologi energetycznej którą mamy zamienioną bodajże na obłaskawienie żywiołów wody. Więc je obłaskawiamy drzewem i PM?
Obłaskawienie żywiołów wody zostawiłbym jako obłaskawienie żywiołów (ogólnie wszystkich) w opisie walnąłbym że to kapliczki świątynie a w nich magiczne rytuały i kolekta sprawiają że żywioły są przychylne. Czyli złoto i PM.
Nie zapominajmy że ta dziedzina wpływa na elektrownie fuzyjne czyli dodatkową energię/populację
EDIT:
(dodatkowa myśl):
W dodatku większość jednostek pływających kosztowałaby więcej metalu niż drewna. Metal mimo wszystko zamieniłbym na jakąś ogólną nazwę podstawowych surowców gdyż w głównej mierze w konstrukcjach jest on używany. W badaniach znacznie większą rolę zaczyna odgrywać kryształ dlatego wydaje mi się że lepiej by było to złoto a nie drewno. O deuterze i PM już pisałem więc mam nadzieję że nie muszę dodatkowo przekonywać...
Mithril mógłby zastąpić antymaterię....