Zaintrygował mnie ten fragment.Bił na odlew, pięścią, kantem czy nawet łokciem, ale nadal nic nie pomagało. Każdy cios był zatrzymywany przez coś niewidzialnego na centymetr przed ciałem. A każdy mógłby zgnieść czaszkę.
Pierwsze pytanie - co to jest bicie na odlew. Coś mi się wydaje, że ktoś tu zbędnie postawił przecinek, bo brzmi dziwnie. Bez przecinka dużo lepiej. Druga sprawa co to za broń kant. I ciężko mi sobie wyobrazić ja 4 m potwór leje łokciem zwiniętego na podłodze gościa. Chyba musiałby położyć się obok niego.
Oojjj wiedziałem, że muszą być cycki! Ale straciłem!
Sterczące piersi dziewczyny sprawiały wrażenie, że nie chcą się poddać wężowym ruchom. Próbowały drżeć, podskakiwać czy trzepotać na boki. Zkażdym ruchem jednak pochłaniał je wężowy taniec. Opierały się jak mogły, ale poddawały się zarazem jego sile. Trwało to niezbyt długą chwilę, gdy w pewnym momencie i one podchwyciły oddolny rytm. Sutki pod ubraniem ostro rysowały się, podnosząc i opadając w wężowych ruchach.
Asteriusz nie wytrzymał. Nie wiedział, jak uchwycić i zachować chwilę, którą nawet bogowie mają niebywale rzadką szansę oglądać, i to z tak bliska. Jednocześnie dając sygnał Gorlamowi, co robi, cofnął czas. Bez względu na zawirowania czy implikacje pozwolił, by wszyscy jeszcze raz przyjrzeli się tej części tańca. Powtórnie zebrani spoglądali na niewinne, sterczące piersiątka, które niczym ptak opierały się wyuzdanym wężowym ruchom. Ale i to także szybko minęło. Nie wiedzieli jednak, że elfka przygotowywała się właśnie do czegoś wielkiego.
Jebłem! Asteriusz bóg - erotoman
W końcówce, przelatując wzrokiem tekst, znalazłem takie oto dziwo:
Co to jest bezwiedne toczenie się? To pewnie dzięki tej sztuczce da się wtoczyć pod coś leżącego plackiem na ziemi.Chciał cofnąć czas, ale zaniechał tego, bo bezwładne ciało odtoczyło się bezwiednie akurat pod leżącego na ziemi kapłana.
Ad pandorianki - też mnie to zaintrygowało. Szczególnie dobrze taki mur broni się przed postrzałem z balisty lub workiem oleju z trebusza. A jeszcze lepiej przed czarem typu kula ognia!