Nie odróżniam chimery od tytana i nie wiem co zacz jest.
Niemniej jednak myślę, że mniej więcej wiem jak oddać wojnę
Nie dam rady ogarnąć wszystkiego co bym chciał, no i spłodzenie przygody to u mnie długi i bolesny proces ( np. w tym przypadku 9 miesięcy
By ruszyć potrzebuję chętnych. Niestety moje sesje, są krwawe, brudne i ze sporym naciskiem na psychologię bohaterów. Jeśli to nikomu nie pasuje, to właściwie tutaj należałoby skończyć.
Jeśli jednak pasuje, to potrzebuję danych. O regimencie rzecz jasna. Mam zamiar nie powtarzać błędu z ostatniej mojej sesji pbf i zrobić sesję pod postacie.
Gracze mają do wydania 12punktów na stworzenie regimentu. Kolosalne znaczenie dla mnie mają dwa wybory, po pierwsze typ regimentu:
Regiment pancerny - 4pkt
Rozpoznanie - 3pkt
Desantowcy (drop troops) - 3pkt
Tropiciele Zabójcy - 3pkt
Lekka piechota - 3pkt
Piechota Liniowa - 3pkt
Piechota zmechanizowana - 3pkt
Piechota oblężeniowa (siege infantr) - 2pkt
Po drugie pochodzenie:
[olist=1]Cadian Shock Troops
Catachan Jungle Fighters
Death Korps of Krieg
Elysian Drop Troops
Maccabian Janissaries
Mordian Iron Guard
Tallarn Desert Riders
Vostroyan Firstborn[/olist]
Bez tych wyborów nie jadę z tworzeniem przygody. Nie wyślę bowiem jeźdźców z pustyni w pustkowia -30C na przykład. Aż taki złośliwy to nie jestem...
Co do postaci to tak:
Sierżant - w tej roli Maciej,
Sierżant będzie nowy w stosunku do oddziału i pierwszy raz w tej szarży od momentu promocji. Żołnierze będą to wiedzieli więc łatwiej będzie wytłumaczyć wpadki i potknięcia.
Komisarz - w tej roli Keth (jeśli czas pozwoli)
Będzie moim wsparciem w szerzeniu słowa Imperatora i poprawności politycznej wśród kolegów. Będzie to rola trudna do zagrania bo zakładam rozdźwięk pomiędzy powinnością a moralnością. Dlatego dostaje na start extra 50 expa więcej.
Pozostałe specjalizacje bez limitu.
Jednak wolałbym bez operatorów czołgów itp. i bez ogrynów i ratlingów. Z trudem będę ogarniał system a jak pomyślę że miałbym ratlingi w czołgu to...