Broń palna a wyparowania w KC
-
czegoj
- Site Admin
- Reactions:
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 10 times
- Kontakt:
Mam takie czysto hipotetyczne pytanie - jakich wyparowań użyli byście zakładając, że ktoś strzeliłby do jakieś postaci z broni palnej? Chodzi mi tu tylko o dokładne wskazanie danych wyparowań bądź podejście "matematyczne" do sprawy, czyli np. wzięcie dwóch wyparowań i dzielenie ich przez 2. Nie chcę nic sugerować, dlatego proszę o wypowiedź każdego zainteresowanego.
-
ghasta
- Reactions:
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 9 times
- Kontakt:
Większość pancerzy z kc nie zapewnia żadnej ochrony przed postrzałem z nowoczesnej broni. Wszystko w tabeli poniżej kolczugi (łuskowe, kolczugi itp.) to dałbym osłonę w postaci góra 1/10 wyparowań obuchowych.
Dla pozostałych to może 1/2 obuchów. I to w przypadku trafienia ulokowanego na klatę. Hełmy tupu garnczkowe i podobne miałyby szanse zatrzymać pocisk z jakiegoś 9mm czy coś, ale to tylko teoretyczne rozważania nie poparte faktami.
Dla pozostałych to może 1/2 obuchów. I to w przypadku trafienia ulokowanego na klatę. Hełmy tupu garnczkowe i podobne miałyby szanse zatrzymać pocisk z jakiegoś 9mm czy coś, ale to tylko teoretyczne rozważania nie poparte faktami.
-
czegoj
- Site Admin
- Reactions:
- Kontakt:
Odpowiedzi może i fajne, ale dalej nie dają konkretnej odpowiedzi na moje pytanie.
Mamy następujące propozycje:
połowa wyparowań
połowa najniższych wyparowań dzielonych przez 2
połowa wyparowań obuchowych
1/10 wyparowań obuchowych
od siebie dodam - wyparowania obuchowe+kłute dzielone przez 2
Ktoś jeszcze ma coś ciekawego do powiedzenia? Chodzi mi tylko o rozwiązania mechaniczne nie muszą być silne poparte argumentami. Takie rozwiązania na chłopski rozum.
Mamy następujące propozycje:
połowa wyparowań
połowa najniższych wyparowań dzielonych przez 2
połowa wyparowań obuchowych
1/10 wyparowań obuchowych
od siebie dodam - wyparowania obuchowe+kłute dzielone przez 2
Ktoś jeszcze ma coś ciekawego do powiedzenia? Chodzi mi tylko o rozwiązania mechaniczne nie muszą być silne poparte argumentami. Takie rozwiązania na chłopski rozum.
-
mordimer00
- Reactions:
A Ja wypalę z Falkonetu:-) zaraz i co wtedy?
A po kiego chcesz mieszać KC z bronią palną? Bez sensu!
Połączony z 19.02.2013 22:00:19:
Nie popadajmy w..... KC i broń palna? NIE i jeszcze raz NIE!!!! Niech to będzie świat magii i bohaterów (niekoniecznie tych dobrych) dwd;
A po kiego chcesz mieszać KC z bronią palną? Bez sensu!
Połączony z 19.02.2013 22:00:19:
Nie popadajmy w..... KC i broń palna? NIE i jeszcze raz NIE!!!! Niech to będzie świat magii i bohaterów (niekoniecznie tych dobrych) dwd;
Ostatnio zmieniony 19 lutego 2013, 22:00 przez mordimer00, łącznie zmieniany 1 raz.
"Stara?em si? tak ?y?, abym w godzinie ?mierci móg? si? raczej cieszy? ni? l?ka?..."
-
czegoj
- Site Admin
- Reactions:
- Kontakt:
Proszę nie śmiecić - przepraszam za wyrażenie. Interesuje mnie czysto mechaniczne podejście generalizujące całokształt. Mamy 3 współczynniki wyparowań - kłute, tnące i obuchowe i chciałbym uzyskać odpowiedź co byście wzięli pod uwagę, jako gracze lub MG gdybyście usłyszeli, że przyjdzie się wam zmierzyć z bronią palną. Bez głębszej filozofii poproszę.
-
Keth
- Reactions:
- Has thanked: 138 times
- Been thanked: 84 times
- Kontakt:
Wyobraź sobie, że jakiś mag z POZ 40 zakłóca działanie portalu międzywymiarowego na Archipelagu Wschodnim, tego służącego do wysyłania legionów katańskich na plan ifrytów, zaprzysięgłych wrogów dżinów. Wskutek zakłóceń kompletny legion materializuje się w ułamku chwili w pasie ziemi niczyjej pod Verdun w roku 1916...
Już wiesz, skąd to pytanie o WYP?
P.S. Czegoju, to tylko żart, nie denerwuj się przypadkiem!
Już wiesz, skąd to pytanie o WYP?
Ostatnio zmieniony 19 lutego 2013, 22:03 przez Keth, łącznie zmieniany 1 raz.
-
mordimer00
- Reactions:
-
czegoj
- Site Admin
- Reactions:
- Kontakt:
Kilka razy wysyłałem graczy kacetowych do czasów teraźniejszych, raz chyba zamieniłem ich w kukiełki i pacynki, największą radochę miał drewniano papierowy smok, wiec wszystko jest możliwe.Wyobraź sobie, że jakiś mag z POZ 40 zakłóca działanie portalu międzywymiarowego na Archipelagu Wschodnim, tego służącego do wysyłania legionów katańskich na plan ifrytów, zaprzysięgłych wrogów dżinów. Wskutek zakłóceń kompletny legion materializuje się w ułamku chwili w pasie ziemi niczyjej pod Verdun w roku 1916...
Już wiesz, skąd to pytanie o WYP? Pfft
O takie odpowiedzi mi chodzi. Dzięki mordimer.Wyparowania obuchowe.