Karcianka - Władca pierścieni
-
czegoj
- Site Admin
- Reactions:
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 11 times
- Kontakt:
Chciałem się zapytać, czy ktoś miał doczynienia z tą karcianką i może podzielić się opinią. Generalnie chodzi mi o granie samemu. Jak to się sprawdza? Generalnie coraz bardziej dochodzę do wniosku, że tego typu gry mogłby robić furorę w obecnej wizolowanej społeczności. Macie jakieś doświadczenia albo przemyślenia w tej kwestii?
Gierki "w pojedynkę", a szczególnie planszówki od lat robią furrorę u naszych niemieckich sąsiadów, lecz niespecjalnie ta popularność przekłada się na inne kraje, stąd nie myślę, by u nas miały szansę zrobić furrorę.
Z nowości- dla mnie nowości- właśnie nabyłem Nightfall'a, można go w dobrej cenie kupić, gdyż Galmadrin zrezygnował dalszego z wydawania tej karcianki. Talię zamierzam traktować raczej jako inspirację do Światomrokowych scenariuszy (podobnie czynię z kartami z KULT'u).
Wracając do Twojego pytania- jest tak wiele dodatków już na rynku, że nie pchałbym się w nową karciankę, a jesli już, to nie w podobnym toporo/magicznym stylu.
Może Netrunner?
Z nowości- dla mnie nowości- właśnie nabyłem Nightfall'a, można go w dobrej cenie kupić, gdyż Galmadrin zrezygnował dalszego z wydawania tej karcianki. Talię zamierzam traktować raczej jako inspirację do Światomrokowych scenariuszy (podobnie czynię z kartami z KULT'u).
Wracając do Twojego pytania- jest tak wiele dodatków już na rynku, że nie pchałbym się w nową karciankę, a jesli już, to nie w podobnym toporo/magicznym stylu.
Może Netrunner?