sława

tikey
Reactions:

Post autor: tikey » 20 września 2009, 22:14

wie ktos jak rozdielac sławe itp??

Shadowrunner
Reactions:

Post autor: Shadowrunner » 21 września 2009, 02:39

Jaką sławę konkretnie??? Bo coś nie kojarzę - a bardziej mi to się kojarzy z Conanem RPG, gdzie się przydziela reputację ;)
"-Kat An!!! - najg?o?niej jak mog?a, sykn??a ci??arna orczyca.
-Kacie! Jeszcze raz spróbujesz mnie podgryza?! - doda?a uderzaj?c wielk? niczym bochen chleba pi??ci? w swój nabrzmia?y brzuch."
[sic!]

tikey
Reactions:

Post autor: tikey » 21 września 2009, 08:50

w kc na pewno tez jest sława dobra i zła i z tego co wiem to było w mimie albo 35 albo 34 albo 36

Awatar użytkownika
venar
Reactions:

Post autor: venar » 21 września 2009, 09:51

Jeśli jest to dziś sprawdzę bo jakoś nie kojarzę tego, choć może w późniejszej którejś edycji to było. W pierwszej na pewno nie.
Nie zgadzam si? z Twoimi pogl?dami, ale po kres moich dni b?d? broni? Twego prawa do ich g?oszenia

Shadowrunner
Reactions:

Post autor: Shadowrunner » 21 września 2009, 13:07

Było było - ale to swego rodzaju nieporozumienie z tą sławą o której pisze kolega tikey.

Ten artykuł o sławie był zamieszczony w Almanachu Mistrza Gry - i był skierowany do praktycznie każdego systemu - bo to była taka uniwersalna metoda. Natomiast pewną zmyłkę mogła nadstawiać kwestia tego typu iż artykuł "Chwała Bohaterom" był ilustrowany przez Musiała - a jak wiadomo - co Musiał ilustruje to musiało być to KC :D

Ja przyznam się że właśnie w oparciu o ten artykuł opracowałem system przyznawania punktów Esencji i ewidentności charakterów ;) bo to co tam zaproponowano rzeczywiście było bardzo zgrabnie pomyślane.

Ale tak jak mówię - ten artykuł w MiMie nie dotyczył KCtów wyłącznie - dotyczył praktycznie każdego systemu.
"-Kat An!!! - najg?o?niej jak mog?a, sykn??a ci??arna orczyca.
-Kacie! Jeszcze raz spróbujesz mnie podgryza?! - doda?a uderzaj?c wielk? niczym bochen chleba pi??ci? w swój nabrzmia?y brzuch."
[sic!]

tikey
Reactions:

Post autor: tikey » 21 września 2009, 13:35

a mogłyby ktos go gdzies zhostowac bo niemoge tego nigdzie znalesc

ODPOWIEDZ