"nie myśl co Kryształy Czasu mogą zrobić dla ciebie - myśl co ty możesz zrobić dla Kryształów Czasu"
Mrufon - wiem że masz tendencję do widzenia niektórych tematów w czarnych barwach
To już kłopot z Twoją percepcją naszych odczuć, Tomaszu. Ja tak odbieram zachowanie ASa i NIC NA TO NIE PORADZĘ. Cenzury nie założysz, bo powiem, że jesteś z PiSu.że ktoś ma nas/Was w rzyci bo mnie krew zalewa
Wiem Mrufon że to duża praca i pewnie będzie uzupełniana przez innych forumowiczów - ale da nam pewien pogląd na to czego oczekujemy i na co zwrócić szczególną uwagę.Przygotuję Ci taka listę, bo to ogromne zadanie, a teraz w pracy nie mam czasu. Do takiego pytania kompleksowego nie sposób podejść pomiędzy pacjentami jak się ma chwilkę wolną.
Ale ja byłem! Tylko miałem niewidzialność zarzuconąi to nie do Ciebie Mruf
i teraz to:rufon - wiem że masz tendencję do widzenia niektórych tematów w czarnych barwach Smile i często pokazujesz rogi Smile i ogólnie masz dosyć krytyczne podejście do KC'tów i A.S'a ale gdybyś mógł coś zrobić dla KC to co by to było? Masz jakąś większą wizję tego co należy zrobić aby było dobrze? Nie mówię tu o trzywyrazowych wypowiedzach typu "trzeba unowocześnić mechanikę" albo "trzeba uspójnić świat" ale chodzi o metodologię w jaki sposób osiągnąc pozom "jakości" który był by zadowalający ? Jak oceniać poziom jakości świata? Co to znaczy że mechanika jest zła albo dobra? zła bo jest zbyt mało realistyczna czy zła bo za dużo liczenia czy zła bo nie można w niej nic rozstrzygnąć czy też zła bo zbyt uproszczona czy też zła bo jest to plagiat z innego systemu ? Co to znaczy że świat jest niefajny i co zrobić żeby był fajny? Jeśli chcesz krytykować lub testować lub oceniać powinieneś mieć jakieś punkty odniesienia - jakąś skalę do której przykładasz. Czy dobra "jakość" oznacza opis wszystkich npc-ków w mieście czy może dobra jakość oznacza tylko opis nazw stanowisk i pozostawieni swobody MG? Może to dobry momęt aby wypisać jak najbardziej szczegółową listę oczekiwań w stosunku do systemu ? - ale listę na podstawie której A.S. miał by szansę ocenić czy to co zrobił/robi/będzie robić ma szansę się sprzedać .
Teraz ja nie rozumiem. Formułujesz uwagi pod moim adresem, że krytykuję nie podając rozwiązań, że marudzę niekonstruktywnie. Dlatego napisałem, że odpowiem Ci na te uwagi. Moim zdanie z tych dwóch cytatów można wysnuć taki wniosek. Chyba, że w drugim poście zapomniałeś, że pierwszy był spersonalizowany? ;)Mruf - nie bardzo wiem co chciałeś mi przygotowywać.
Moje pytanie jasno jest skierowane w pierwszej pozycji do Asów bądź i Vanara i ska
A to zwracam honor i przepraszam - źle zinterpretowałem - i cieszę się ze to tylko moja zła interpretacjaNapisałem, że nie odniosę się do pytań o mechanikę
to wasut nie mastugMrufon napisał/a:
i teraz to:
Teraz ja nie rozumiem. Formułujesz uwagi pod moim adresem, że krytykuję nie podając rozwiązań, że marudzę niekonstruktywnie. Dlatego napisałem, że odpowiem Ci na te uwagi. Moim zdanie z tych dwóch cytatów można wysnuć taki wniosek. Chyba, że w drugim poście zapomniałeś, że pierwszy był spersonalizowany?Mruf - nie bardzo wiem co chciałeś mi przygotowywać.
Moje pytanie jasno jest skierowane w pierwszej pozycji do Asów bądź i Vanara i ska