Ogame a kacety
-
Keth
- Reactions:
- Has thanked: 138 times
- Been thanked: 84 times
- Kontakt:
Zarejestrowałem się i natychmiast pożałowałem - gierka potrafi wciągnąć, a ja mam bardzo niewiele wolnego czasu, będzie z nim przy KCgame jeszcze gorzej! Pytanie zasadnicze - czy przeróbka będzie zmierzać defintywnie w stronę oceanu i kolonizacji wysp? Jeśli tak, proponuję zamienić "metal" na "żelazo", a "kryształ" na "drewno". Mam też inną propozycję, ale jest kontrowersyjna, więc zrozumiem, jeśli zostanie odrzucona - mianowicie wymieniłbym "potencjał magiczny" na "agawę" - jak rozumiem, ten surowiec to paliwo i źródło zasilania w kosmosie, w świecie oceanicznym odpowiadać by mu mogła żywność, a zatem w uproszczeniu "agawa". Tron magii zamieniłbym wówczas na Plantacje agawy.
Jeśli o zapożyczone z sieci obrazki wysp idzie, serdecznie polecam internetowe albumy kart do Magic: the Gathering. Wystarczy w opcjach sortowania wybrać kolor niebieski oraz typ kart land, a otrzymamy do wyboru więcej niż 80 propozycji!
Jeśli o zapożyczone z sieci obrazki wysp idzie, serdecznie polecam internetowe albumy kart do Magic: the Gathering. Wystarczy w opcjach sortowania wybrać kolor niebieski oraz typ kart land, a otrzymamy do wyboru więcej niż 80 propozycji!
Co do Keth'owej plantacji agawy (bez obrazy
) to raczej bym się wstrzymał bo wszelkie badania są opłacane agawą? Chyba lepszy będzie potencjał magiczny. Swoją drogą satelity słoneczne zamieniłbym na magiczne kryształy.
Co zaś tyczy się agawy można by wprowadzić dodatkowy surowiec, o ile nie przekracza to zdolności kreacyjnych czegoja
Co zaś tyczy się agawy można by wprowadzić dodatkowy surowiec, o ile nie przekracza to zdolności kreacyjnych czegoja
-
czegoj
- Site Admin
- Reactions:
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 11 times
- Kontakt:
Jeśli chodzi o surowce to na pewno trzeba zmienić kryształy na jakiś inny surowiec, jednak agawa stanowczo mi nie leży. Myślałem nad drewnem albo narzędziami, ewentualnie ekwipunkiem, ale na razie jeszcze nie mam nazwy.
Wyspy wolniutko uzupełniam, kiedyś pewnie mi się uda.
Jeśli idzie o dodatkowy surowiec to jest poradnik jak go dodać, ale na razie jeszcze tego nie próbowałem. Na razie chciałbym ujednolicić opisy tych rzeczy, które już są. Najgorzej będzie z badaniami.
Jeśli idzie o satelity słoneczne to zmieniłem na krasnoludzkich odkrywców (takich kowali runów) którzy odszukują alternatywnych źródeł PM. W przypadku ataku oni pierwsi giną i zostanie po nich surówka, więc te kryształy magiczne mi jakoś nie bardzo, ale jeszcze wszystko może się zdarzyć.
Wyspy wolniutko uzupełniam, kiedyś pewnie mi się uda.
Jeśli idzie o dodatkowy surowiec to jest poradnik jak go dodać, ale na razie jeszcze tego nie próbowałem. Na razie chciałbym ujednolicić opisy tych rzeczy, które już są. Najgorzej będzie z badaniami.
Jeśli idzie o satelity słoneczne to zmieniłem na krasnoludzkich odkrywców (takich kowali runów) którzy odszukują alternatywnych źródeł PM. W przypadku ataku oni pierwsi giną i zostanie po nich surówka, więc te kryształy magiczne mi jakoś nie bardzo, ale jeszcze wszystko może się zdarzyć.
Ostatnio zmieniony 08 maja 2011, 22:00 przez czegoj, łącznie zmieniany 1 raz.
-
vampire1308
- Reactions:
-
czegoj
- Site Admin
- Reactions:
- Kontakt:
Dziwne mi absolutnie wszystko działa. Może coś serwer szwankuje. Jak będzie się tak robić jutro dajcie znać dziś już idę spać.
Spróbujcie zwyczajnego odświeżenia strony po zalogowaniu.
Spróbujcie zwyczajnego odświeżenia strony po zalogowaniu.
Ostatnio zmieniony 09 maja 2011, 23:10 przez czegoj, łącznie zmieniany 1 raz.
-
czegoj
- Site Admin
- Reactions:
- Kontakt:
Niestety muszę się przyznać - nie dam rady.
Kilka powodów:
1. Brak czasu - żona chce mnie spakować
od kilku dni większość czasu spędzałem przed kompem. Robiłem projekt kacetów ogemowych, testowałem nowe oprogramowanie xnovy (sporo przydatnych funkcji) oraz sprawdzałem jak sobie radzi z rozwiązaniami konkurencja. Niestety to pociąga za sobą spore pokłady czasu i sam nie dam rady.
2. Darmowy serwer ma swoje ograniczenia - co chwila brak pamięci wirtualnej, zawieszona kolejka oraz k10 innych komunikatów, których nie rozumiem. Bez miejsca na przyzwoitym serwerze bez reklam (które co chwilę przysłaniają menu i trzeba odświeżać) nie da się normalnie działać. Owszem fajna zabawa, ale nie na moje nerwy.
3. Nie te zdolności. Owszem od strony baz danych wiem sporo, natomiast z rozwiązaniami Php i sql jest już znacznie gorzej. Wszystkiego uczyłem się prawie od podstaw sam, bo z informatyką miałem niewielkie doświadczenie. W tej sytuacji wiele rzeczy pisałem ręcznie i raczej na około, chociaż co chwila w internecie znajdowałem jakieś nowe rozwiązania bardziej zautomatyzowane (i kilka godzin siedzenia znów na marne).
Podsumowując - ze swojej strony zawieszam projekt kcogame do odwołania. Bardzo żałują bo to świetna zabawa i udało mi się wciągnąć nawet kilka osób z po za kacetów. Jednak, żeby coś takiego robić trzeba mieć determinację, której mi zabrakło. Jeśli ktoś będzie zainteresowany tym projektem (teraz już część osób wie, że można) możemy do niego wrócić. Niestety jednak czuję, że to kolejny pomysł, który odejdzie do lamusa, a wielka szkoda.
Pozdrawiam i przepraszam tych którzy zainwestowali czas, chcąc się dobrze bawić i będą rozczarowani. Dziękuję im również za poświęcenie tych kilku chwil na testy i sprawdzenia, że można coś takiego zrobić.
Kilka powodów:
1. Brak czasu - żona chce mnie spakować
2. Darmowy serwer ma swoje ograniczenia - co chwila brak pamięci wirtualnej, zawieszona kolejka oraz k10 innych komunikatów, których nie rozumiem. Bez miejsca na przyzwoitym serwerze bez reklam (które co chwilę przysłaniają menu i trzeba odświeżać) nie da się normalnie działać. Owszem fajna zabawa, ale nie na moje nerwy.
3. Nie te zdolności. Owszem od strony baz danych wiem sporo, natomiast z rozwiązaniami Php i sql jest już znacznie gorzej. Wszystkiego uczyłem się prawie od podstaw sam, bo z informatyką miałem niewielkie doświadczenie. W tej sytuacji wiele rzeczy pisałem ręcznie i raczej na około, chociaż co chwila w internecie znajdowałem jakieś nowe rozwiązania bardziej zautomatyzowane (i kilka godzin siedzenia znów na marne).
Podsumowując - ze swojej strony zawieszam projekt kcogame do odwołania. Bardzo żałują bo to świetna zabawa i udało mi się wciągnąć nawet kilka osób z po za kacetów. Jednak, żeby coś takiego robić trzeba mieć determinację, której mi zabrakło. Jeśli ktoś będzie zainteresowany tym projektem (teraz już część osób wie, że można) możemy do niego wrócić. Niestety jednak czuję, że to kolejny pomysł, który odejdzie do lamusa, a wielka szkoda.
Pozdrawiam i przepraszam tych którzy zainwestowali czas, chcąc się dobrze bawić i będą rozczarowani. Dziękuję im również za poświęcenie tych kilku chwil na testy i sprawdzenia, że można coś takiego zrobić.
-
czegoj
- Site Admin
- Reactions:
- Kontakt:
Warto o tym pomyśleć, jak będzie miejsce, żeby nad tym popracować. Pomysłów miałem dużo i z Waszą pomocą mogłoby być na prawdę ciekawię. Dodatkowo mielibyśmy promocję KC-etów w trochę innej formie. Na razie nie ma środków, czasu i determinacji. Jak się znajdą chętni i sponsor z miejscem lub kasą na serwer chętnie wrócę do tej zabawy. Jeśli nie, będę miło wspominał.
-
Run Habas Ne
- Reactions:
-
vampire1308
- Reactions: