Ogame a kacety

Arke
Reactions:

Post autor: Arke » 02 lipca 2011, 08:20

:/ chyba nie wyszedł mi rzut na zauważenie..

Awatar użytkownika
czegoj
Site Admin
Reactions:
Has thanked: 5 times
Been thanked: 11 times
Kontakt:

Post autor: czegoj » 02 lipca 2011, 09:42

Arke sorry zarobiony jestem, wszystko pamiętam i notuję. B)

Awatar użytkownika
czegoj
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post autor: czegoj » 02 lipca 2011, 15:31

Poszukuję osoby, która weźmie wspólnie ze mną opiekę nad Kacetowym Ogame.

Czego potrzebuję:
- przynajmniej podstawowa znajomość sql i php (większa wiedza będzie mile widziana)
- trochę czasu, który będzie mogła poświęcić na tworzenie gry

Co oferuję:
- pełen dostęp do bazy sql, pełen dostęp do serwera ftp oraz uprawnienia administracyjne w grze
- możliwość własnego wpływu na grę

Czemu kogoś potrzebuję:
- mam za mało czasu i za małe umiejętności, a szkoda mi kasować czegoś co tak ładnie się rozwija

Druga sprawa poszukuję obrazków do zastąpienia w grze: manufaktura, Miasto, Bank. Chodzi o jak najbardziej klimatyczne. Najlepiej w gifach o wymiarach 120x120. Dodawajcie je do tego tematu w załącznikach. Dla tych, których propozycje znajdą się w grze nagrodą będzie 1 mln budulca i 1 błogosławieństwo bogów do rozdysponowania za każdy obrazek. Pozdrawiam i czekam na propozycje. Oczywiście obrazki mogą być dowolnego autorstwa.

Arke
Reactions:

Post autor: Arke » 02 lipca 2011, 23:12

Manufaktura
Obrazek

or

Obrazek

Miasto

Obrazek

or

Obrazek

or

Obrazek

or

Obrazek

To kilka propozycji jeszcze przed obróbką jeżeli jakaś cię interesuje to daj znać

avnar
Reactions:
Has thanked: 2 times
Been thanked: 8 times

Post autor: avnar » 03 lipca 2011, 09:55

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nie wiem, coś się popsuło i nie chce pokazywać obrazków.
Ostatnio zmieniony 03 lipca 2011, 11:00 przez avnar, łącznie zmieniany 1 raz.

Arke
Reactions:

Post autor: Arke » 03 lipca 2011, 10:51

Mniemam że opisy są na razie w wersji beta
jest:
Miejsce gdzie rzmieślnicy uwiają się, żeby przygotować materiał potrzebny do budowy budynków i statków.
powinno być:
Miejsce gdzie rzemieślnicy uwijają się, żeby przygotować materiał potrzebny do budowy budynków i statków.

Arke
Reactions:

Post autor: Arke » 03 lipca 2011, 11:30

Kolejna moja propozycja to np:
Kopalnia złota
Obrazek

Można w takiej tonacji utrzymać wszystkie grafiki w ten sposób gra nam się ujednolici, a czarnobiałe grafiki przywodzą na myśl twórczość pana Musiała
Można też masowo zapożyczyć grafiki z stron takich jak ta lub ta
w ten sposób przynajmniej grafiki budynków będziemy mieli jednolite.

Czekam na opinie i konkretne zlecenia.

Awatar użytkownika
czegoj
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post autor: czegoj » 03 lipca 2011, 12:04

Trzeba się na coś zdecydować. Pomysł na czrno-białe grafiki wydaje się dość ciekawy, chociaż kolor znacznie więcej daje. Grafiki zaproponowane przez avnara są super tylko po zmniejszeniu będą zamazane, trzeba szukać grafik o znacznie mniejszej rozdzielczości.

Arke
Reactions:

Post autor: Arke » 03 lipca 2011, 18:46

Jesteś adminem=decydujesz. Wydaje mi się iż kolor mimo że więcej daje to też więcej traci przy obróbce i miniaturyzacji.

Run Habas Ne
Reactions:

Post autor: Run Habas Ne » 03 lipca 2011, 19:20

A jak dla mnie można by zapatrywać przyszłościowo - kiedy to opanuje ktoś kody i powiększy tabelę, przez co grafiki też będą mogły być nieco większe
Dura lex sed lex

Awatar użytkownika
czegoj
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post autor: czegoj » 03 lipca 2011, 22:58

Arke za pomoc w wyborze grafik dorzuciłem trochę surowca. Na razie tyle, będzie więcej, ale nie chciałbym, żeby ktoś złupił :P Błogosławieństwo następnym razem.

Większość budynków jest zmieniona. Dajcie znać, jak wam się teraz podobają. Pamiętajcie, żeby podświeżać budynki bo inaczej będą stare grafiki.

P.S. avnar będziesz grał? Mam dorzucić trochę surowców za pomoc, czy darować sobie, bo nie zamierzasz się angażować?

avnar
Reactions:
Has thanked: 2 times
Been thanked: 8 times

Post autor: avnar » 04 lipca 2011, 00:09

Nie wiem czegoj, na razie nie umiem się tam odnaleźć. Nigdy nie grałem w ogame i tak sobie patrzę. Na razie możesz sobie darować.

Awatar użytkownika
czegoj
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post autor: czegoj » 04 lipca 2011, 09:29

No cóż nie ma problemu avnar. Gra w początkowej fazie to budowanie domków w późniejszych fazach (walki) nabiera rumieńców.

Zygi
Reactions:

Post autor: Zygi » 04 lipca 2011, 09:47

Ogamem się nigdy nie bawiłem, więc nie wiem jak co działa do końca, ale przy fajnie dostosowanych niektórych budynkach (pomysł z niewolnikami chyba najbardziej póki co mi się spodobał), może zmienić też:
Gildie dobra i zła
Silos rakietowy pełni rolę magazynu i wyrzutni dla rakiet międzyplanetarnych oraz przeciwrakiet.
Wymagane surowce : Budulec: 20.000 Złoto: 20.000 Potencjał Magiczny: 1.000
gdzie opis nie jest dostosowany.
Tu pytanie, czy masz możliwość wprowadzenia dodatkowej zmiennej? Każdy by wybrał sobie charakter[zmiana charakteru mogła by być możliwa, za odpowiednia - wysoką - ceną surowców], a zamiast "Glidii dobra i zła" byłaby arcyświątynia, która sprowadzała by gniew boży. Z opisu rozumiem, że ten silos rakietowy, to coś w stylu tactical nuke, więc ten gniew boży również zadawałby spore zniszczenia.. o ile ktoś nie ma charakteru identycznego jak my.
Jeśli wprowadzenie czegoś takiego jak charakter nie byłoby zbyt kłopotliwe można się o to pokusić i spróbować zrobić coś, np. takiego:
Arcyświątynia
W największej katedrze na wyspie, kapłani składają ofiary swemu bóstwu, jednocześnie prosząc go o wsparcie i gromy ciskane na wrogów. Odpowiedni datek umożliwia sprowadzenie Gniewu Bożego i osądzenie twego rywala.
Wymagane surowce : Budulec: 20.000 Złoto: 20.000 Potencjał Magiczny: 1.000
Nemo Me Impune Lacessit..

Awatar użytkownika
czegoj
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post autor: czegoj » 04 lipca 2011, 10:24

Pomysł dobry tylko potem w stoczni można budować rakiety i antyrakiety. Rakiety to ataki samobójcze na systemy obronne (naziemne) przeciwnika. Natomiast antyrakiety to zwyczajne kontry do ataków rakietowych. Obie jednostki można budować w stoczniach a przechowywać w silosach (gildiach). Dlatego do tej pory nie zrobiłem opisu bo nie mam na to pomysłu. Fajny był pomysł Arke na zaklęcia i kontrzaklęcia ale też jakoś nie bardzo do końca mi pasuję. Tak samo jak nie wiem co robić z depozytem sojuszniczym? Jest jeszcze trochę pozostałości po starym ogame, ale wydaje mi się, że chyba to idzie w dobrym kierunku. Na razie najwięcej tych pozostałości jest w badaniach.

ODPOWIEDZ