PBF - Bezsłoneczna Cytadela

Araven
Reactions:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Post autor: Araven » 21 maja 2012, 09:04

Zbliżam się do tych drewnianych drzwi lukam najpierw na podłoże przed nimi potem na same dzrzwi. Jak nie widzę nic podejrzenego otwieram wejście do wieży.

leobardis
Reactions:

Post autor: leobardis » 21 maja 2012, 12:24

Techniczny:
Patrzę na szczura , dlaczego zapiszczał?
czy uruchomił jakąś pułapkę , czy wystraszył się czegoś/kogoś - badam...?
[center]Nie dostaniesz drugiej szansy, by zrobi? dobre pierwsze wra?enie.[/center]
[center]Obrazek[/center]

maciej
Reactions:

Post autor: maciej » 21 maja 2012, 13:07

Techniczny:zwierzak wydaje sie być nie tyle wystraszony co rozemocjonowany,krąży dookoła jednego miejsca tuż przy drzwiach.
Araven nie zaobserwował niczego podejrzanego więc podchodzi do drzwi.
Drzwi otwierają się do srodka.
Tu nastepuje zwykłe porównanie szybkości obu bohaterów,niestety Araven ma wiekszą.
Ostatnio zmieniony 21 maja 2012, 13:23 przez maciej, łącznie zmieniany 1 raz.

maciej
Reactions:

Post autor: maciej » 21 maja 2012, 13:20

CYTADELA.

Zanim Leobardis zdążył wydać z siebie ostrzegawczy okrzyk,pod Aravenem rozstąpiła się ziemia i elf z wrzaskiem runął w dół,znikając kompanom z pola widzenia.Rozległ się rumor,odgłos dartego materiału i głuche uderzenie.Grubawy gryzoń miał więcej szczęscia gdyż w ostatniej chwili uciekł między głazy.

Araven otrząsnał sie z szoku wywołanym upadkiem w momencie w którym w ciemności jamy dostrzegł wlepione w siebie czrwone paciorkowate oczy jaskiniowego szczura,który żerował własnie na świeżym goblińskim truchle.Gryzoń szczerząc pokaźne zębiska skoczył w kierunku twarzy elfa

Araven
Reactions:

Post autor: Araven » 21 maja 2012, 14:09

Instynktownie cofam się i zasłaniam twarz wyjmując broń, jeśli zdążę skieruję ostrza w stronę szczura nim ten zaatakuje. Staram się ocenić mój ogólny stan, czy jestem potłuczony tylko, czy jest gorzej ze mną i jestem ranny...

maciej
Reactions:

Post autor: maciej » 21 maja 2012, 14:54

CYTADELA.

Szczur w jamie był niemal tak samo wystraszony jak elf,który znienacka przeszkodził mu posiłek.Zwinnie uniknął ostrza,wskoczył wojownikowi na głowe i parskając gniewnie zniknał po chwili za krawędzią zapadni,przebiegając pomiedzy nogami druida.Araven zaczął sie uważnie ogladac szukajać poważniejszych zranień,jednak dorobił sie tylko podartego ubrania i kilkunastu zadrapań,poza tym zdrowo obił sobie siedzenie.
Trup goblina zsunął sie na dno jamy.
Usłyszeliście dziwny,metaliczny chrzęst...

Araven
Reactions:

Post autor: Araven » 21 maja 2012, 15:17

Druidzie jak myślisz co to było, ten metaliczny dźwięk? Zaczynam nienawidzić podziemi. Jak krasnoludy mogą w nich żyć pomyslał Araven.

Awatar użytkownika
deliad
Reactions:
Nickpage: https://krysztalyczasu.pl/profile/deliad
Has thanked: 5 times
Been thanked: 52 times

Post autor: deliad » 21 maja 2012, 15:51

Gdy Araven zniknął z pola widzenia, Grag przybrał postawę do walki, ściskając w ręku korbacz.
Z jamy wyskoczył przerażony szczur i pierzchnął między rumowisko.

Grag z wolna ruszył ku zapadni. Zajrzał do środka. Nie myło zbyt głęboko i elfowi najwyraźniej nic się nie stało.
- Tanie Aravenie, nie wygodnie było skorzystać z drzwi? - przemówił z drwiącym uśmieszkiem.

Wątek techniczny:
Zachowując wszelkie środki ostrożności, staram się otworzyć drzwi.

Araven
Reactions:

Post autor: Araven » 21 maja 2012, 15:59

Pewnie że wygodniej Gragu, następnym razem puszczę Cię przodem. Coś tu usłyszałem na dole jakiś metaliczny dźwięk, rzućcie mi jakąś linę Dowcipniś się znalazł pomyślał Elf. Wielkoludy z tych półolbrzymów a z tyłu się trzymają

maciej
Reactions:

Post autor: maciej » 21 maja 2012, 17:17

CYTADELA.

Zachrzęściło ponownie.Klapy zapadni zaczęły się zamykac nad głową elfa,który siedział na dnie dołu w którym spokojnie mógłby stanąc nawet wysoki półolbrzym.

Grag mocarnym pchnięciem otworzył drewniane drzwi stojace na drodze do wnętrza wieży.Już miał zamiar wejść gdy jego uwagę odwrócił chrzęst zapadni i okrzyki elfa siedzącego w dole.

Araven
Reactions:

Post autor: Araven » 21 maja 2012, 17:28

Widzę coś dalej? Jakiś tunel? Jak wysoko jest do klapy zapadni jaka zamknęła mi się nad głową?

Techniczny:
Liczę, że reszta moich towarzyszy otworzy zapadnię, nie bardzo mam ochotę szukać innego wyjścia.
Ostatnio zmieniony 21 maja 2012, 18:27 przez Araven, łącznie zmieniany 1 raz.

maciej
Reactions:

Post autor: maciej » 21 maja 2012, 17:29

Techniczny:nie widać innego wyjścia

Awatar użytkownika
deliad
Reactions:
Nickpage: https://krysztalyczasu.pl/profile/deliad
Has thanked: 5 times
Been thanked: 52 times

Post autor: deliad » 21 maja 2012, 18:18

Grag słysząc dźwięk zamykającej się zapadni, momentalnie zostawił drzwi i starał się zablokować klapę zapadni wciskając trzonek korbacza.

Wątek techniczny:
Jeżeli uda mi się zablokować zapadnię podaję Aravenowi rękę, nie było zbyt głęboko skoro szczur wyskoczył. Jeżeli nie, rozwalam klapę używając do tego głazu z rumowiska. I także pomagam elfowi wyjść.

Araven
Reactions:

Post autor: Araven » 21 maja 2012, 18:50

Techniczny:
Liczę, że z pomocą mocarnego Graga wyjdę z tej pułapki.

Techniczny2:
Ja z takim postulatem, można by nieco podkręcić akcję? Sto kilkadziesiąt postów a my za wiele nie zdziałaliśmy. Ale może mi sie tylko wydaje. Nie wiem jak pozostali na to patrzą?

Denver
Reactions:

Post autor: Denver » 21 maja 2012, 22:04

Techniczny: czy Dino zauważył jak głęboka jest zapadnia (w sensie do dna i elfa) i ile jest w niej miejsca?

Techniczny2: Araven drugiego tempa z Posągu R nie wytrzymam. Please no! :)
"Wikingowie dzielili rany na ?miertelne i nieistotne i znaj?c ich do?wiadczenie pewnie mieli racj?. " Oggy

ODPOWIEDZ