PBF - Los Najemnika

Awatar użytkownika
mordimer00
Reactions:

Post autor: mordimer00 » 25 sierpnia 2012, 17:00

Wątek tech:
Chyba ten Lord sam nie wie czego chce? Ja mam już powoli dość wysyłania mnie na pierwszą linię jak jakiegoś głupiego idiotę:-)

Staram się wyleczyć u Radegasta jeśli mi pomoże, potem modlitwa do bogini ognia razem z kapłanem i pewnie dalej do przodu:-)
"Stara?em si? tak ?y?, abym w godzinie ?mierci móg? si? raczej cieszy? ni? l?ka?..."

Araven
Reactions:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Post autor: Araven » 25 sierpnia 2012, 18:24

Techniczny:
Misje są dobrowolne, nie musicie ich odbywać. Nie wiecie czy Lord nie rozpracowuje ostatnich słów maga, a może jest coś w tych plotkach, że Władcy przejęli władzę nad jego umysłem... Ale może to tylko plotki. Czyli rozpytujecie o Waladora jeszcze? Co do walk, to wracam jednak do mechaniki Savage Worlds, kampania jest w tym systemie, a ja nie bedę się meczył z przeliczeniami. Bart zna Savage Worlds, pozostałym pokrótce przestawię założenia mechaniki. Wysylanie was na pierwszą linię, może byc testem i dla waszej lojalności i możliwości bojowych.
Ostatnio zmieniony 25 sierpnia 2012, 21:28 przez Araven, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
8art
Reactions:
Has thanked: 121 times
Been thanked: 81 times

Post autor: 8art » 25 sierpnia 2012, 19:26

Watek techniczny

Popytamy o Walador, tym razem do skutku, tortury itp;) Vader uzyje calej szerokiej gamy umiejek spolecznych i lat doswiadczenia w wywiadzie do znalezienia tych informacji.

Aravenie, okresl sie please juz na stale z ta mechanika, bo nie wiem ile razy byla zmieniana.

Awatar użytkownika
deliad
Reactions:
Nickpage: https://krysztalyczasu.pl/profile/deliad
Has thanked: 5 times
Been thanked: 52 times

Post autor: deliad » 25 sierpnia 2012, 21:01

Radagast mile zaskoczony propozycją Amrasa, przewodzi wspólnym modłom do Bogini Wichrów i Ognia. Leczy też rany współwyznawcy.
Podczas rozmowy z Lordem proponuje mu próbę uprowadzenia "władcy".

Araven
Reactions:

Post autor: Araven » 25 sierpnia 2012, 21:36

Pomysł porwania Władcy, bardzo mi się podoba, tak odrzekł Lord na pomysł Radagasta. Jak zamierzacie to zrobić?

Techniczny:
Co do Waladora to wreszcie ktoś coś kojarzy, był taki grobowiec gdzieś w Katakumbach. Bardzo stary grobowiec. Owszem kombinuję z mechaniką, ale nie zadręczam was szczególami, a ogólnie dobrze wam idzie i w walkach i testach, więc mechanika jest nieistotna. Bo to ja wykonuję testy. Ale wracamy do Savage Worlds ze zmianami do PBF, już nie będę jej zmieniał. Ale to moja brożka, wy deklarujecie ja robię testy i wykonuję je :P.
Ostatnio zmieniony 25 sierpnia 2012, 22:30 przez Araven, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
deliad
Reactions:
Nickpage: https://krysztalyczasu.pl/profile/deliad
Has thanked: 5 times
Been thanked: 52 times

Post autor: deliad » 25 sierpnia 2012, 21:41

- Pierw musimy przeprowadzić niezwykle wnikliwy zwiad w mieście.Ustalić kim są, gdzie mieszkają i jakie mają zwyczaje. Kto ich pilnuje, jakimi mocami dysponują i wiele innych rzeczy. Lordzie daj nam pod komendę przewodnika i zgodę na przejście do miasta. Reszta to już nasz problem - zaproponował Lordowi druid.

Wątek techniczny:
Informuje pozostałych żeby nie wspominali lordowi o naszych postępach w sprawie Waladora. Ostrożnego Sharami strzeże.

Araven
Reactions:

Post autor: Araven » 25 sierpnia 2012, 22:33

Dobrze, macie zgodę na akcje na powierzchni miasta i przewodnika do dyspozycji. Co jakiś czas proszę o wasz raport w sprawie Władców. Pracujemy nad kwestią Waladora, na razie nic nie ustaliłem ale za jakiś czas wpadnę na trop. Oby Moce dobra i Solarion was strzegł. Na tym skończyło się spotkanie z Lordem.

Może by warto zawrzeć bliższą znajomość z moimi ziomkami krasnoludami z tego całego Przedpiekla? Co o tym myślicie? spytał, wasz drużynowy krasnolud...

Awatar użytkownika
8art
Reactions:
Has thanked: 121 times
Been thanked: 81 times

Post autor: 8art » 25 sierpnia 2012, 23:25

- Krasnoludy mogą coś wiedzieć. W końcu podziemia to ich domy. Trzeba je będzie znaleźć.

Awatar użytkownika
deliad
Reactions:
<