PBF - Los Najemnika
-
8art
- Reactions:
- Has thanked: 121 times
- Been thanked: 81 times
Co rozumiemy pod określeniem podejrzanej aktywności wilczej jazdy? Ja chciałem być już z nimi i poswawolić sobie trochę: morodować podjazdy, kłaść blokady na drogach, wbijać na pale jeńców i takie tam inne dziecinne zabawy.
Ostatnio zmieniony 21 marca 2013, 19:36 przez 8art, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Araven
- Reactions:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 1 time
Sakumbe nic nie wiedzą o zwerbowaniu wilczej jazdy, gobosy się kręca wokół ale nie atakują ludu Sakumbe, to jest dla Sakumbe ta podejrzana aktywność Wilczej jazdy.
Ostatnio zmieniony 21 marca 2013, 20:03 przez Araven, łącznie zmieniany 1 raz.
-
mordimer00
- Reactions:
Amras także podszkoli tego kto chcę w strzelaniu z łuku. Nie będę gorszy od białogłowej:-))
Araven mam teraz masakrę w pracy i ciężko mi z czasem, nie przerywaj PBF tylko chyba wszyscy mamy małą prośbę aby zwolnić nieco:-)
"Stara?em si? tak ?y?, abym w godzinie ?mierci móg? si? raczej cieszy? ni? l?ka?..."
-
Araven
- Reactions:
Arus studiuje księgi i zapiski, runy przygotowując, Caratris i książe Amras organizują szkolenie łuczników, Tan Vader za murami działa na czele goblińskich jeźdźców wilków. Druid odzyskuje siły.
Ostatnio zmieniony 24 marca 2013, 08:04 przez Araven, łącznie zmieniany 1 raz.
-
deliad
- Reactions:
- Nickpage: https://krysztalyczasu.pl/profile/deliad
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 52 times
-
Araven
- Reactions:
Tymczasem w Czarnej Twierdzy Arcykapłanka kultu Yoga, ostatnia z drużyny Siedmiorga rozmawia z jednym z Władców. Co obserwował Emhyr ukryty dzieki wamoirzym dyscyplinom związanym z ciemnością i maskowanie swej aury.
Wy Sha-karanowie obiecaliście zniszczyć wszelki opór Elfów w Pradawnej Puszczy a tymczasem wasi Pogromcy z Waluzji książe Amras i reszta ciągle mieszają Wam i nam szyki. Już niedługo odrzekł Sha-karan w kopalniach blisko Emyn nu Fuin przygotowujemy ostateczne rozwiązanie, ci nędzni awanturnicy zostaną zniszczeni.
Powiedzmy, że fragment powyższej rozmowy ukazał wam Emhyr w magicznym krysztale, nim Vader wyruszył do goblinów a Druid poleciał w pobliże kopalni.
-
Araven
- Reactions:
Druid w postaci orła poleciał ku górom i kopalni blisko Emyn nu Fuin. Tan Vader na ogromnym wargu ruszył na czele wilczej jazdy w lasy. Udało sie gobliniej jeździe pochwycic kilku zwiadowców z Czarnej Twierdzy, trzech dokładnie, elfa i da półelfy, co czynisz z nimi Vaderze?.
Tymczasem Druid obserwuje jak Sha-karanowie nowych niewolników do kompleksu wprowadzają, dostrzegłeś także dwa nowe rodzaje pająkoludzi, do tej pory były czarne i niebieskie, tera są i czerwone, oraz kolejne czarne ale większe jakby szturmowe. Krasnoludów na razie żadnych nie dostrzegłeś Druidzie.
Arus szykuje sobie miejsca z których w czasie obrony będzie mógł rzucać czar z księgi. Miejsce ma zapewnić dobrą widoczność i wmiarę dobrze osłonięte. Wypatruje ( zdolność taktyka i strategia oraz znajomość nieumarłych, nekropmacja itp.) takie miejsce przez które nieumarli prawdopodobnie przeprowadzą atak, na obronie takich miejsc się skupia.
-
8art
- Reactions:
- Has thanked: 121 times
- Been thanked: 81 times
Jency byli juz dobrze wystraszeni, widzac co gobliny zrobili z kilku nieszczesnikow, teraz bedacych obdartymi ze skory, wciaz konwulsyjnie ruszajacymi potworami. Wiedzieli, ze i ich czas sie zbliza, ale nie spieszylo im sie by podzielic los okrutnie potraktowanych kamratow. Miast goblinow podszedl do nich rosly uruk, spojrzal w wystraszone oczy i bardzo spokojnie spytal:
- Chyba wam nie spieszno do skorowania, nieprawdaz? Pomozecie mnie, to i ja pomoge wam...
Watek techniczny
Chce z jencow wyciagnac, jaka tez pulapke szykuja na nas wladcy w kopalni. Jak nie po dobroci to torturami. Wiarygodnosc sprawdzam czarem Prawda.
- Chyba wam nie spieszno do skorowania, nieprawdaz? Pomozecie mnie, to i ja pomoge wam...
Watek techniczny
Chce z jencow wyciagnac, jaka tez pulapke szykuja na nas wladcy w kopalni. Jak nie po dobroci to torturami. Wiarygodnosc sprawdzam czarem Prawda.
-
Araven
- Reactions:
Zwiadowcy nic nie wiedzę na temat tego co Sha-karanowie montuja w kopalni blisko Emyn nu Fuin. Mieli rozpoznac teren, siły Czarnej Twierdzy 2500 zbrojnych z machunami dotrą pod Eryn Dolen za 4 dni. Sha-karanowie maja pzrysłąc około 1000 zbrojnych jako wsparcie dla kultu Yoga.
Przygotowania w mieście do obrony trwają.
Przygotowania w mieście do obrony trwają.
Druid zaś wypatrzył kilkunastu krasnoludzkich wojowników, obserwujących wejście do ich kopalni obecnie okupowanej pzrez Władców.
-
deliad
- Reactions:
- Nickpage: https://krysztalyczasu.pl/profile/deliad
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 52 times
Zauważywszy krasnoludów orzeł zatoczył nad nimi kilka kręgów wypatrując wrogów i oceniając mały ludek. Upewniwszy się, że jest w miarę bezpiecznie zniżył lot i wylądował na skalnym bloku, przypatrując się dokładniej krasnoludom. Skoro i ta ocena wypadła pomyślnie przemienił się w swoją naturalną postać.
- Spokojnie - przemówił od razu - jestem wrogiem Sha-karanów jaki i wy. Doszły mnie słuchy, że w kopalni dochodzi do rzeczy okropnych i nienaturalnych. Czy wy jesteście jej poprzednimi mieszkańcami?
- Spokojnie - przemówił od razu - jestem wrogiem Sha-karanów jaki i wy. Doszły mnie słuchy, że w kopalni dochodzi do rzeczy okropnych i nienaturalnych. Czy wy jesteście jej poprzednimi mieszkańcami?