PBF - Los Najemnika
-
Araven
- Reactions:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 1 time
Do końca dnia po pierwszym szturmie był spokój.
Kolejnego dnia rano, widać, ze wróg szykuje kolejny szturm. Tym razem to będzie generalny szturm, a nie test przygotowania obrońców.
Arus i Mumie zabezpieczyły Oko Kilquato, oraz przygotowały fałszywkę. Książe amras i Tan Vader doglądają murów i obrońców, Caratris czuwa nad gotowością Łuczniczek i łuczników, Druid Radagast dba o zwiad powietrzny. Szturm generalny moze nastąpić za jakieś 6-8 godzin, obecnie mamy ranek.
Kolejnego dnia rano, widać, ze wróg szykuje kolejny szturm. Tym razem to będzie generalny szturm, a nie test przygotowania obrońców.
Arus i Mumie zabezpieczyły Oko Kilquato, oraz przygotowały fałszywkę. Książe amras i Tan Vader doglądają murów i obrońców, Caratris czuwa nad gotowością Łuczniczek i łuczników, Druid Radagast dba o zwiad powietrzny. Szturm generalny moze nastąpić za jakieś 6-8 godzin, obecnie mamy ranek.
Na rynku wszczęto alarm jest spore zamieszanie, ktoś idzie to sprawdzić?
-
deliad
- Reactions:
- Nickpage: https://krysztalyczasu.pl/profile/deliad
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 52 times
Latający ponad miastem druid, zataczał wielkie kręgi. Obserwował wraże siły, jednocześnie odbierając informacje od wezwanych przez siebie zwierząt latający.
Szykował się szturm. Widać był dokładnie wzmożony ruch w obozie Yoginitów. Nadal jednak nie dostrzegł przerośniętych nietoperzy, choć był pewny, że pojawią się w najgorszym dla obrońców momencie.
Nagle dostrzegł jakieś zamieszanie na głównym rynku. Zaniepokojony zapikował w tamtym kierunku.
Szykował się szturm. Widać był dokładnie wzmożony ruch w obozie Yoginitów. Nadal jednak nie dostrzegł przerośniętych nietoperzy, choć był pewny, że pojawią się w najgorszym dla obrońców momencie.
Nagle dostrzegł jakieś zamieszanie na głównym rynku. Zaniepokojony zapikował w tamtym kierunku.
-
Araven
- Reactions:
W cieniu stoją trzy zamaskowane i chronione przed słońcem postaci, jedną z nich jest Emhyr, dwaj pozostali to niemal napewno także Assamici, niższej rangi od Emhyra, ale kilkusetletni raczej. Mogli przybyć niezauważenia, ale wybrali pojawienie się na rynku...
Żołnierze Sakumbe reagują nerwowo, wielu kieruje włócznie ku Assamitom, co robicie?
Ostatnio zmieniony 06 kwietnia 2013, 16:44 przez Araven, łącznie zmieniany 1 raz.
-
deliad
- Reactions:
- Nickpage: https://krysztalyczasu.pl/profile/deliad
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 52 times
-
8art
- Reactions:
- Has thanked: 121 times
- Been thanked: 81 times
Uruk widząc wampira w myślach podziekował Katanowi, bo jeśli przybyli pomóc, to ich obecność w mieście była nieoceniona. Tan Vader widział już Emhyra w akcji i wiedział do czego jest zdolny stary krwiopijca.
Podszedł do Emhyra i powitał go:
- Witaj Emhyrze. Czyżbyś zdecydował wspomóc dzielny lud Sakumbe w obronie przed podłymi Yoginitami?
Podszedł do Emhyra i powitał go:
- Witaj Emhyrze. Czyżbyś zdecydował wspomóc dzielny lud Sakumbe w obronie przed podłymi Yoginitami?
-
Araven
- Reactions:
Oczywiście, że tak ja i moi dwaj towarzysze będziemy bronić Oka Kilquato... Chodźmy stąd w jakieś mniej nasłonecznione miejsce dobrze, omówimy szczegóły?
W myślach zaś Vaderze słyszysz i inni z waszej grupy także, robimy tu ten pokaz na rynku dla szpiegów Yoginitów. Nasze zadania uzgodnimy zaś na osobności.
Co robicie, ew. możecie ponegocjować a Assamitami ich zadania, formalnie przybyli chronić Oko Kilquato.
-
Araven
- Reactions:
Po tym jak się oddaliliście w zacienione miejsce w dużym budynku, widzicie, że towarzysze Emhyra także mają dużo tatuaży, każdy dwa miecze, jeden proste, drugi sejmitary. maja też kusze dwustronne.
Emhyr rzekł, to moi uczniowie i pełnoprawni łowcy naszego klanu. Właśnie, jak zabezpieczyliście Oko Kilquato? Mumie nie kochają wampirów, nie wiem jak zareagują na moją ofertę pomocy, mnie zależy na klęsce Yoginitów, ale tu interesy mojego klanu i miejscowych Mumii wydają się być zbieżne... Co proponujecie?
Emhyr rzekł, to moi uczniowie i pełnoprawni łowcy naszego klanu. Właśnie, jak zabezpieczyliście Oko Kilquato? Mumie nie kochają wampirów, nie wiem jak zareagują na moją ofertę pomocy, mnie zależy na klęsce Yoginitów, ale tu interesy mojego klanu i miejscowych Mumii wydają się być zbieżne... Co proponujecie?
-
8art
- Reactions:
- Has thanked: 121 times
- Been thanked: 81 times
- Postaramy sie wypracowac jakis consensus - stwierdzil uruk. Jesli lud Sakumbe zdecydowalby sie odrzucic pomoc Emhyra byloby to co najmniej glupie w sytuacji w jakij sie znajdowali. A byli sytuacji, gdzie kazda wyciagneta, pomocna dlon, chocby nalezala do najplugawszego demona byla na wage zlota.
Watek techniczny
Udam sie do mumii aby przekonac je o koniecznosci wsplpracy z wampirem.
Watek techniczny
Udam sie do mumii aby przekonac je o koniecznosci wsplpracy z wampirem.
Arus z chęcią zostanie tłumaczem, a jeśli mają swoich tłumaczy to może być jako niezależny tłumacz ( jak ktoś by chciał coś pokombinować z tłumaczeniem )
Jak będzie sposobność zapyta się wampirów o kilka szczegółów technicznych niezrozumiałych przy rzuceniu potężnego czaru przeciw martwakom z księgi. Interesuje go ponadto jak to zaklęcie działa.
Jak będzie sposobność zapyta się wampirów o kilka szczegółów technicznych niezrozumiałych przy rzuceniu potężnego czaru przeciw martwakom z księgi. Interesuje go ponadto jak to zaklęcie działa.
-
Araven
- Reactions:
Tan Vader oraz el Arus stanęli przed obliczem najważniejszej z Mumii, opiekującej się ludem Sakumbe w zamian za niemal boskie uwielbienie tego ludu. Czego oczekujecie i czemu zakłócacie nasz spokój, wyczuwam aurę potężnych wampirów, Słucham was śmiertelnicy.
Mumia zapytała w Dawnej Mowie, co Arus przetłumaczył, im lepsze argumenty tym łatwiejszy test przekonywania wyznaczę, i tak nie będzie łatwy... Czekam aż wyłuszczycie mumiom, dlaczego maja przyjąć pomoc wampirów, przy pilnowaniu Oka Kilquato...
Ostatnio zmieniony 08 kwietnia 2013, 20:27 przez Araven, łącznie zmieniany 1 raz.