PBF - Narodziny legendy

Araven
Reactions:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Post autor: Araven » 13 kwietnia 2013, 12:23

Potwierdzam ja się zaciągam na służbę jarla, Ty Mordimer od kiedy taki paladyn jesteś? Nie spodziewam się by jarl nas do popełniania zbrodni najmował.

Awatar użytkownika
mordimer00
Reactions:

Post autor: mordimer00 » 13 kwietnia 2013, 12:27

Nie jestem palladynem ale nie zamierzam dzieci czy kobiet niewinnych mordować i tyle ale skoro Waszym postaciom to nie przeszkadza to OK. Tylko żeby potem nie było!
"Stara?em si? tak ?y?, abym w godzinie ?mierci móg? si? raczej cieszy? ni? l?ka?..."

Awatar użytkownika
mordimer00
Reactions:

Post autor: mordimer00 » 13 kwietnia 2013, 12:29

Llorvas po wysłuchaniu słów jarla znowu ukłonił się w jego stronę po czym klęknął na jedno kolano wyciągając miecz ofiarując go jarlowi rzekł patrząc prosto w jego stronę:
-Czcigodny jarlu dziękuje za odpowiedź i z wielką chęcią wstąpimy na służbę u Waszej Miłości, oddamy życie i Nasze miecze na Twoją chwałę i potęgę Twego rodu jak i Twoich poddanych. Proszę Wasza Miłość przyjmij Nasze miecze.
"Stara?em si? tak ?y?, abym w godzinie ?mierci móg? si? raczej cieszy? ni? l?ka?..."

Awatar użytkownika
mordimer00
Reactions:

Post autor: mordimer00 » 13 kwietnia 2013, 14:00

MG dostaliśmy pkt.Hero? Jeśli tak to daję do ZR sobie, co do kasy to liczyłem dwa razy i wychodzi mi: 523 septimy!
Po sprzedaniu tego napierśnika ze zbroi, karwasze i nagolenniki zostawiam sobie, i jakiś hełm bym chciał tylko nie taki z rogami może.
A czy Siva i Nievers też dołączają do Nas jako drużyny jarla?
Ostatnio zmieniony 13 kwietnia 2013, 14:06 przez mordimer00, łącznie zmieniany 1 raz.

namakemono
Reactions:

Post autor: namakemono » 13 kwietnia 2013, 16:08

No właśnie. Z przysięgą wstrzymajmy się aż się nie zdecyduje jeszcze Procjon. Chyba, że zrobimy to za niego, choć wolałbym żeby sam się wypowiedział.
W kwestii etyki i honoru: po złożeniu przysięgi redgard wykona każdy rozkaz jarla, poza takim, który będzie rażąco sprzeczny z jego sumieniem. I to przed złożeniem przysięgi pragnę jarlowi powiedzieć. Albo wręcz taki postawić warunek przystania do układu.
A co z Neviersem?

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Has thanked: 138 times
Been thanked: 84 times
Kontakt:

Post autor: Keth » 14 kwietnia 2013, 21:33

Smocza Przystań, 13 dzień Ostatnich Siewów

Hastur postąpił o krok do przodu skłaniając nieznacznie głowę w geście szacunku wobec władyki Białej Grani. Słuchający deklaracji Llorvasa jarl odsunął od siebie opróżniony z jadła półmisek, po czym przeniósł spojrzenie na Redgarda.

- Mój panie, służba dla twego dworu jest niezwykłym zaszczytem - oznajmił zdecydowanym głosem pustynny wojownik - Honor nakazuje wybierać prawego suwerena, a serce i umysł podpowiadają, że taki właśnie zasiada na tronie tej krainy.

Balgruuf pokiwał wymownie głową, wymienił z rządcą spojrzenie, którego znaczenia Hastur nie zdołał odszyfrować, ale które zdawało się nie skrywać niczego podejrzanego.

- Jeśli dręczy was obawa, że zostaniecie wykorzystani do czynów stojących w sprzeczności z naukami kapłanów uznanych w królestwie bogów, nie lękajcie się dłużej - oznajmił jarl przekrzywiając nieznacznie głowę - Biała Grań przestrzega praw cesarskich i kodeksu Wielkiego Króla. Honor za honor, nagroda za wierność i kara za sprzeniewierzenie.
Mam nadzieję, że taka odpowiedź Hasturowi wystarczy!

Procjon
Reactions:

Post autor: Procjon » 14 kwietnia 2013, 23:28

- Panie, to dla mnie zaszczyt, lecz co ludzie pomyślą gdy zobaczą Altmera w szeregach hersirów? Utracą cały szacunek dla ciebie, panie, uznają żeś sprzedał się Thalmorowi.
W sumie spoko, ale problem rasizmu mógłby trochę przeszkadzać.