PBF - Mrok nad Hillcrest

Svarth
Reactions:

Post autor: Svarth » 13 czerwca 2013, 18:06

Ja sądzę że to owy amulet-powiedział krasnolud-i lepiej jej go dajmy. No już kurwa!
Chwilę wczśniej:
Svarth przyglądając się od dłuższego czasu łotrowi powiedział-
-Czy waść ją hędożył(wiedźmin:))Puchaczu? Mam nadzieję że nie.- powiedział krasnolud zacierając ręce- Lepiej żeby trzymać ją w jakichś magicznych okowach czy co tam. A najlepiej to jechać do Hillcrest bo nam jeszcze co na kark wlezie i zagryzie.- mówiąc to ztrącił z ramienia komara- No już! Ruchy, ruchy ruchy!

Awatar użytkownika
mordimer00
Reactions:

Post autor: mordimer00 » 13 czerwca 2013, 20:07

-A co mamy niby zrobić z resztą strażników? A i co sierżancie zemstę wywarłeś na tych drwalach?
-Trzeba z nią gdzieś na spokojnie pogadać a nie od razu jechać do miasta, przecież to nasza zdobycz, przepytajmy ją a zawsze można potem ją odstawić do miasta.
"Stara?em si? tak ?y?, abym w godzinie ?mierci móg? si? raczej cieszy? ni? l?ka?..."

Awatar użytkownika
mordimer00
Reactions:

Post autor: mordimer00 » 13 czerwca 2013, 20:09

-A i byłbym zapomniał! Puchaczu do kogo ty kurwa powiedziałeś ropucho!?
Shagrat wymownie wyciągnął drugą szablę po czym przekroczył nad związaną wiedźmą i ruszył w stronę nowo przybyłego patrząc się mu prosto w oczy.
"Stara?em si? tak ?y?, abym w godzinie ?mierci móg? si? raczej cieszy? ni? l?ka?..."

sesses
Reactions:

Post autor: sesses » 13 czerwca 2013, 20:49

Miałem takie zamiary.
- zaśmiał sie, po czym zauważył, że półork kieruje sie w jego strone, zrobił krok w tył odsunął płaszcz i dłonią chwycił za rękojeść swojego krisa tak aby półork widział-
Odwołuje te słowa, wprawny z Ciebie wojak jak i z reszty Twoich towarzyszy. Liczyłem, że dobijemy targu, darowałem wam wolno dziewke bez zysku.
-Puszczając kris zrobił krok do przodu z wyciągniętą reką-
Nie szukam zwady przyjacielu, cięty jezyk to moje przekleństwo jak i błogosławieństwo.

Araven
Reactions:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Post autor: Araven » 13 czerwca 2013, 20:59

Ano za namową ducha wywołanego przez oną wiedźmę spaliłem owych drwali, z zemsty za matulę moją, moi ludzie rozkazy wykonywali jeno, puśście ich ja odpowiem przed sądem wojskowym, mnie związać należy a ich uwolnić, żołnierze mnie odstawią do naszego garnizonu, gdzie odpowiem za to com uczynił. Słowo sierżanta. Nie wiem, coś mnie omotało i spalić kazałem owych drwali co mi matulę bez dania racji spalili na stosie. To przez tą wiedźmę przeklętnicę, ale co się stało to się nie odstanie. Puśćcie mnie i moich ludzi a ją weźcie, gdzie uważacie. Może być?

Awatar użytkownika
mordimer00
Reactions:

Post autor: mordimer00 » 13 czerwca 2013, 21:08

-Dasz słowo, że nie uciekniesz i z nami pójdziesz ze własnej woli sierżancie? To wtedy będziesz mógł iść jako wolny ale Twoi ludzie zostaną pod strażą naszą i związani!
-I nie dość, że wszystkich obrażasz to jeszcze broń na mnie podnosisz?
Shagrat przez chwilę patrzył na Puchacza złym wzrokiem z dwoma szablami w rekach po czym schował je do pochew mówiąc:
-Widzę, że jednak jesteś jakiś dziwny, może i nienormalny ale może i jednak nam się przydasz jestem Shagrat! Ale jeśli jeszcze raz nazwiesz mnie inaczej zabije na miejscu! Rozumiesz!?

Dobro
Reactions:

Post autor: Dobro » 13 czerwca 2013, 22:23

Ulrich obrócił się w stronę sierżanta.

- Działaliście pod wpływem afektu, żadna to wasza wina. Herr Shagrat, zluzuj trochę. A wy, sierżancie, wróćcie spokojnie do garnizonu. Z pewnością wyjaśnimy sytuacje, lecz zadość uczynić trzeba będzie rodzinom drwali. A my tymczasem weźmiemy rudowłosą Frau. Mamy z nią do pogadania...
Używam perswazji.
Drużyno, musimy się naradzić spokojnie, co robić z wiedźmą i nowym przybyszem. Rycerz jest nieufny i tylko szuka pretekstu, by go skrócić o głowę... sesses nic osobistego, ale srogo podenerwowałeś Ulricha :)

sesses
Reactions:

Post autor: sesses » 13 czerwca 2013, 22:32

Jak to krasnoludy gadajo, pierwsze młoty za płoty Shagratcie...
-Po tych słowach Puchacz otrzepał płaszcz i poprawił kapeluch-

Araven
Reactions:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Post autor: Araven » 14 czerwca 2013, 10:58

Możecie zaprowa