PBF - Mrok nad Hillcrest

sesses
Reactions:

Post autor: sesses » 15 czerwca 2013, 00:14

Djamy spokój duchom i spalmy ten kurewski amulet potem ruszmy w droge do Hillcrest !
-dodał znacząco Puchacz-

Awatar użytkownika
mordimer00
Reactions:

Post autor: mordimer00 » 15 czerwca 2013, 04:34

-Idziemy do Hillcrest z więźniami!
"Stara?em si? tak ?y?, abym w godzinie ?mierci móg? si? raczej cieszy? ni? l?ka?..."

Araven
Reactions:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Post autor: Araven » 16 czerwca 2013, 09:18

Ruszyliście do Hillcrest, kapłan Gotfryd został we wsi drwali Czarny Młyn. Sierżant Otis ujawnił wam, że ciała jakie zniknęły z cmentarza w wiosce drwali, rudowłosa sprzedała komuś z Hillcrest. Ciała wykopali zaś ludzie Otisa w nocy, z polecenia ducha jego matki. Wiedziecie 7 związanych ludzi króla Osmundu w stronę miasteczka. Po około godzinie drogi czujecie jak temperatura obniża się znacznie, na drodze przed wami, ukazał się duch kobiety, w myślach słyszycie, uwolnijcie mego syna i tych ludzi, co robicie? Prowadzone konie strażników zaczynają się płoszyć. Wam samym włosy stają dęba, duch wywołał podmuch powietrza obsypując was gałązkami i liśćmi. le żadnej fizycznej szkody wam nie wyrządził jak na razie.

sesses
Reactions:

Post autor: sesses » 16 czerwca 2013, 14:10

Kto ma amulet ?! Trza go zniszyć, bo nas te dziwo omota !
-krzyknął przerażony rozgladając sie po towarzyszach-

Awatar użytkownika
mordimer00
Reactions:

Post autor: mordimer00 » 16 czerwca 2013, 14:46

Zatrzymuję się i biorę rudą na bok. Po czym zwracam się do niej:
-Nic do Ciebie nie mam kobieto ale mam kilka pytań i jeśli chociaż raz mnie okłamiesz zadam Ci ból! Jeśli mnie choć raz nie posłuchasz zadam ci ból! Jeśli się na mnie głupio spojrzysz zadam ci ból! Rozumiesz?
Więc pierwsze moje pytanie kim jesteś i co tu robisz?
MG pytanko małe żeby rzucać czary to co trzeba w Twoim świecie robić? Gesty, inkanty czy tam co innego????
"Stara?em si? tak ?y?, abym w godzinie ?mierci móg? si? raczej cieszy? ni? l?ka?..."

Araven
Reactions:

Post autor: Araven » 16 czerwca 2013, 17:10

Jestem prostą kobietą, nie wiem co tu robię... odpowiedziała rudowłosa, (wydaje się mówić prawdę).
Czary to odpowiednie gesty i słowa, macie czary opisane dokłądnie, rzucając czar deklarujesz jaki i czy go wzmacniasz o 2 maksymalnie można wzmocnić, procedura magii jest opisana dokładnie w temacie technicznym PBF na Fate. Amulet miał Gotfryd, ale dał go Eithartowi.

Awatar użytkownika
8art
Reactions:
Has thanked: 121 times
Been thanked: 81 times

Post autor: 8art » 17 czerwca 2013, 22:26

Mnich wstrzymał ręką kompanów, jesli tylko który z nich przejawił jakiekolwiek wrogie zamiary wobec zjawy. Duch nie miał najwyraźniej złych zamiarów, tylko próbował wyjaśnić nie dającą mu spokoju tajemnice. Przmówił krótko do zjawy wypuszczając z ust kłeby gęstej pary (jest zimno):

- Kim jest Twój syn?

Araven
Reactions:

Post autor: Araven » 18 czerwca 2013, 07:41

Moim synem jest sierżant Otis jakiego więzicie, nie rozdzielajcie nas, przybyłam z krainy umarłych, by naprawić moje błędy popełnione za życia i pojednać się z nim. Nie chciałam śmierci drwali jacy mnie spalili, coś mnie do tego zmusiło...Pozwólcie mi pomówić z synem, jeśli mi wybaczy, może zdołam wrócić do świata duchów.
Prawdopodobnie rudowłosa przywołała ducha zielarki Marcjanny jaką spalili drwale na stosie jako czarownicę. Tenże duch wpłynął na Otisa, a on na podległych mu strażników. Uprowadzili dwóch drwali jacy brali udział w spaleniu Marcjanny i też ich spalili. Obecnie rudowłosa wygląda, na zwykłą wystraszoną dziewczynę, ma na imię Lidia. Możecie jakoś pozbyć się ducha, i puścić strażników i Otisa, albo ich oddać władzom, wtedy będą mieli spore kłopoty i wylądują pewnie w kompanii karnej. Ciała z cmentarza też oni wykopali na polecenie rudowłosej, ciała kupił ktoś z Hillcrest w niewiadomym celu.
Ostatnio zmieniony 18 czerwca 2013, 13:44 przez Araven, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
8art
Reactions:
Has thanked: 121 times
Been thanked: 81 times

Post autor: 8art » 18 czerwca 2013, 13:36

- A podejdźże sierżancie z rodzicielką pogadać! - Eithart kiwnął na Otisa: - Może jaki dobry uczynek zrobici