PBF - Mrok nad Hillcrest

Araven
Reactions:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Post autor: Araven » 19 czerwca 2013, 11:17

Sierżant Otis rzekł, przysięgam na wszystkich Bogów jako wszystko co uczyniłem, zrobiłem pod urokiem będąc, nieświadomy tego co czynię.
Podobną przysięgę złożyli inni strażnicy. Jako rzekłem za uwolnienie i zapomnienie o całej sprawie, my strażnicy dróg jesteśmy wam winni przysługę. Będziemy się rozglądać po okolicy i informacje zbierać, jak znjadziemy coś podejrzanego damy znać przez ojca Gerdharta.

Coś złego się dzieje wokół wydawałoby się spokojnego Hillcrest, ale żadnych konkretów nie macie. Co z rudowłosą?

Awatar użytkownika
mordimer00
Reactions:

Post autor: mordimer00 » 19 czerwca 2013, 11:25

-Lidio chcemy Ci pomóc ale Nam tego nie ułatwiasz, komu sprzedałaś ciała i na czyje polecenie to zrobiłaś. Nie karz mi sprawiać Ci ból, mów wszystko co wiesz. Jeśli Nam się przysłużysz to nie dość, że Cię żadna krzywda nie spotka to jeszcze i ze złotem z tego wyjdziesz.
Przyglądam się jej reakcji i delikatnie popuszczam więzy, tak aby poczuła, że chcę jej pomóc.
"Stara?em si? tak ?y?, abym w godzinie ?mierci móg? si? raczej cieszy? ni? l?ka?..."

Araven
Reactions:

Post autor: Araven » 19 czerwca 2013, 16:17

Zbierałam zioła przy starym kurhanie, coś mi się ukazało, przytomność straciłam, od tamtego momentu aż do teraz mam pustkę w głowie, nic nie pamiętam. To co mi się ukazało to był jakby zjawa, nie miało to ciała i oczy czerwone w oczodołach mu płonęły. Przesłało mi myśl, że posłużę jako narzędzie siania śmierci i zniszczenia.
Lidia wydaje się mówić prawdę, poza tym Gotfryd potwierdził wam, że Lidia była uczennicą starej zielarki Marcjanny nim tamtą spalono za czary niesłusznie.
Ostatnio zmieniony 19 czerwca 2013, 17:06 przez Araven, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mordimer00
Reactions:

Post autor: mordimer00 » 20 czerwca 2013, 07:20

-Może prawdę mówi, więc trzeba by ją było do jakiegoś klasztoru odesłać czy co aby tam się nią zajęli?
-Sierżancie mam prośbę znacie niejakiego Otto, zbira i bandytę który napada na podróżnych? Może wiecie coś o nim coby przydało się do jego złapania?
"Stara?em si? tak ?y?, abym w godzinie ?mierci móg? si? raczej cieszy? ni? l?ka?..."

Araven
Reactions:

Post autor: Araven » 20 czerwca 2013, 18:00

Lidią zajmie się Gotfryd, będzie miał oko na nią, czy aby coś jej znowu nie opęta. Sierżant Otis przekazał pewne informacje Shagratowi, dzięki nim możecie spróbować zapolować na Otta, za którego jest nagroda 75 złotych monet. Wracacie do Hillcrest czy co?

Miała być pełna swoboda w odgrywaniu, ale coś na razie nie bardzo to wychodzi. Co robicie?

Dobro
Reactions:

Post autor: Dobro » 20 czerwca 2013, 19:47

- Prawo jest prawem. Nie możemy tego tak zostawić - powiedział stanowczo Ulrich, milczący dotąd. - Jeżeli damy jednym przyzwolenie na czynienie przeciwko prawu, inny też się nie zawahają. Wróćmy do Hillcrest, razem z sierżantem. Spokojnie, wstawimy się za tobą, ale rozumiesz. - uspokajająco podniósł dłoń rycerz, patrząc groźnie na mnicha. Powietrze było przesycone "nie igraj ze mną, ja tu pilnuje prawa, ty tylko pomagasz".

Araven
Reactions:

Post autor: Araven » 20 czerwca 2013, 20:18

Sierżant się nieco zniecierpliwił, to co w końcu puścicie nas, czy nie? Rozwiązaliście i obiecaliście zapomnieć, a ten tu rycerz chce nas znowu pod sąd oddawać, jakby nie widząc, że to kurwa nie my zrobiliśmy, cosik nas opętało. zdecydujcie się pany awanturnicy, bo mnie cholera strzeli. Zmieniacie zdanie co chwilę.

Awatar użytkownika
mordimer00
Reactions:

Post autor: mordimer00 » 20 czerwca 2013, 20:42

-Tak idźcie wolno jakem rzekł jesteście wolni ale o Waszych uczynkach dowiedzą się Wasi przełożeni.
-Urlich oni nam się przydadzą potem więc odpuść, tak jak i mnie to rzekłeś. Przysięgli na Bogów więc co chcesz więcej od tych nieboraków?

Dobro
Reactions: