PBF - Wojna z Cieniem

Araven
Reactions:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Post autor: Araven » 27 lipca 2014, 13:53

Reptiliony są uczulone na punkcie honoru z racji na wyznawanie Reptiliona Wielkiego, takie wiarołomstwo na ich oczach, nie nastawi ich do was zbyt przychylnie.
Dobicie smoka obciąży was wszystkich, nie tylko dobijającego. Decyzja należy do was, w celu dobicia musicie go trafić w walce w VIII starciu.

Vader próbujesz dobijać?
Potem Radagast jeśli Vader nie dobija.
I ew. Kyrie jak Radagasta spudłuje?
Tym samym dobicie nie jest automatyczne, smoka trzeba jeszcze 1 raz trafić i zadać mu obrażenia by stał się Wyeliminowany.
Telepatyczne poddanie się smoka słyszeli niemal na 100% i reptilioni.
Jeśli w VIII rundzie, zaatakuje tylko Druid i nie trafi, to Smok go zaatakuje 2 razy, a to może bardzo boleć.
Jeśli nie załatwicie smoka w VIII starciu, to wykona on kontrataki na was, lub na tego co go w VIII starciu zaatakował.
Ostatnio zmieniony 27 lipca 2014, 19:00 przez Araven, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
8art
Reactions:
Has thanked: 121 times
Been thanked: 81 times

Post autor: 8art » 27 lipca 2014, 15:41

Watek techniczny

Kurde nici z nowej smoczej skory:/ ale ok, zaraz przekujemy to wszystko tak ze smok pozaluje ze nie zginal. Przysluga to przysluga. Zwiazemy go nia na zawsze i przy okazji zrobimy z tych repkow i innych wieskow poslusznych poddanych Katana (tu slychac zlowieszczy smiech).

Moja przysluga brzmi:

"Nie będziesz nigdy atakowac poddanych Katana, chyba że zostaniesz poinstruowany innaczej przez wysłannika Katana mającego taki znak" - pokazuje mu medalion wywiadu>:) nawet smok nie bedzie w stanie nagiac tego, tworzac medalion, bo musi to byc wyslannik od Katana.

I niech teraz ktorys z repkow lub tych wiesniakow sprobuje sprzeciwic sie woli Katana HAHAHAHAHA!!!

Czyli sytuacje na bagnach mamy zalatwiona, chyba ze gadzina podetnie sobie zyly, a wtedy bedziemy mieli smocze skory.

Smok moze tluc mutki i innych, ale nie moze tknac "naszych". "Nasi " dwa razy sie zastanowia zanim sprobuja cokolwiek zrobic wbrew mej woli, bo powiem smokowi, ze moze ich napadac do woli. Gdzie nagroda od boskoego Katana za wprowadzenie zlego prawa???

Araven
Reactions:

Post autor: Araven » 27 lipca 2014, 15:51

- To bardzo daleko idąca przysługa uruku, w świecie władanym przez Katanów niemal wszystkie istoty im podlegają.
Mogę na to przystać, pod warunkiem dodania klauzuli, że jeśli poddani Katana zaatakują mnie pierwsi mam prawo do samoobrony włącznie z prawem zabicia napastników.

- Moja nieagresja nie dotyczy, tych co nie uznają władzy Katana, wszelkich buntowników, mutantów i innych.
Symbol zapamiętam. Ew. możecie kupić moje usługi w walce np. z mutantami. Możemy ponegocjować.

Akceptujecie warunki smoka?
Rzeczywiście to wzmocni waszą kontrolę nad mieszkańcami bagien jacy się z Wami sprzymierzyli.
O nagrodzie pomyślimy, jak zakończycie negocjacje ze smokiem.
Ostatnio zmieniony 27 lipca 2014, 15:56 przez Araven, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
8art
Reactions:

Post autor: 8art » 27 lipca 2014, 15:55

- To twarde prawo, ale slowo sie rzeklo. Przysluga to przysluga. Mozesz sie bronic i zabic jesli zostaniesz zaatakowany, ale nie jesli sprowokujesz atak. Jesli idzie o mutantow, to mysle ze z braku zajec i braku przeciwnikow sam zabierzesz sie za mutantow. Licze na to, a Ty sie ciesz ze nie nakazalem Ci jakiejs gorszej przyslugi, ktorejs musialbys odmowic dajac mi powod do zabicia Cie.

Watek techniczny

Np moglbym kazac codziennie dawac chedozyc sie w zad kazdemu kto tylko przejawia na to ochote, a potem druid zaczarowalby wszystkie niedzwiedzie w okolicy zeby mialy chcice na smoka:)))
Ostatnio zmieniony 27 lipca 2014, 15:58 przez 8art, łącznie zmieniany 1 raz.

Araven
Reactions:

Post autor: Araven » 27 lipca 2014, 15:58

Zgoda. Twardo negocjujesz, a wszyscy trzej jesteście godni swej wojennej sławy.
Może zapoluję i na was jeśli zamienicie się w mutanty...

Wszyscy dostajecie po 1PL za pokonanie smoka, a Vader 2 PL za wynegocjowanie umowy ze smokiem i ustanowienie tu "prawa siły", macie więc po 5PL wszyscy, do końca tej przygody.
I szacunek oraz obecnie pełne poparcie reptilionów.
Obok siedzib reptilionów na bagnach i obok Gerebrin pojawią się chorągwie z godłem Katana, na znak dla smoka, ze to "prawi" poddani Imperium.
Ostatnio zmieniony 27 lipca 2014, 16:07 przez Araven, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
8art
Reactions:

Post autor: 8art » 27 lipca 2014, 16:15

Co z tymi wiesniakami od baronowego miecza. Smok obiecal ich uwolnic. Jest tu miecz?

Obiecalem baronowi, ze jesli go znajde to ten zlodziejaszek odniesie mu miecz w zebach (post 136) i takoz zrobi. Ma NIESC MIECZ W ZEBACH do wioski. Wysylam z nimi kilku goblinow. Za kazdym razem jak wypusci z mordy bron ma dostawac raza nachajem (oprocz popasow, no i tak zeby go nie zarzneli itp). Lepeij zeby szedl ostroznie, bo mu sie moze troche usmiech poszerzyc;)

Chyba baron nie moze miec mi za zle za to, ze wywiazalem sie z obietnicy. Potem moze go ukarac jak tylko zechce.

Patrz Kyrie moj synu, jak sie prawo egzekwuje!!! Mozesz sie wiele nauczyc od starego uruka:))
Ostatnio zmieniony 27 lipca 2014, 16:21 przez 8art, łącznie zmieniany 1 raz.

Araven
Reactions:

Post autor: Araven » 27 lipca 2014, 16:21

Wieśniacy są, miecz też. Ten co miecz "pożyczył" takoż jest.
Smok ich wypuści.

Ale goblinów nie ma, deklarowaliście, że bierzecie same reptiliony.
Mam świadków, znaczy stosowne wpisy. :P

Co dalej robicie?

Awatar użytkownika
8art
Reaction