Zdjęcia zamiast skanów
-
czegoj
- Site Admin
- Reactions:
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 11 times
- Kontakt:
Powiedzcie mi moi drodzy, czy warto umieszczać takie kwiatki u nas w downloadzie http://www.krysztalyczasu.pl/download/k ... brazow.pdf
Są to zdjęcia połączone w pdf i dość słabo się to czyta. Zaletą jest to, że to jednak już forma elektroniczna, może czytać wiele osób na raz i np. da się to wydrukować. Jeśli warto to postaram się o trochę więcej materiału źródłowego w takiej formie. Takie rzeczy robi się znacznie szybciej niż skanowanie, ale odbija się to na jakości.
Dodatkowo jeszcze jedno pytanie, czy warto wyciągać scenariusze, jako oddzielne pliki z już zeskanowanych MiM-ów. Chodzi mi tu m.in. o mini przygody i takie przygody jak demoniczna horda, czy pułapki w pułapkach. Są one w downloadzie, ale wielu użytkowników nie wie i nie ma ochoty wertować całych mimów. Może warto je wydzielić i wrzucić jako samodzielne pliki. Co o tym sądzicie?
Są to zdjęcia połączone w pdf i dość słabo się to czyta. Zaletą jest to, że to jednak już forma elektroniczna, może czytać wiele osób na raz i np. da się to wydrukować. Jeśli warto to postaram się o trochę więcej materiału źródłowego w takiej formie. Takie rzeczy robi się znacznie szybciej niż skanowanie, ale odbija się to na jakości.
Dodatkowo jeszcze jedno pytanie, czy warto wyciągać scenariusze, jako oddzielne pliki z już zeskanowanych MiM-ów. Chodzi mi tu m.in. o mini przygody i takie przygody jak demoniczna horda, czy pułapki w pułapkach. Są one w downloadzie, ale wielu użytkowników nie wie i nie ma ochoty wertować całych mimów. Może warto je wydzielić i wrzucić jako samodzielne pliki. Co o tym sądzicie?
-
Mrufon
- Reactions:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 9 times
- Kontakt:
Wrzuć scenariusze, to na pewno będzie atrakcja dla początkujących - rzeczywiście nie każdemu się zechce szperać w MiMach. Poza tym możemy stworzyć bazę wszystkich oficjalnych scenarów do KC. W końcu gdzie maja być jak nie tu? 
Mi tam zdjęcie się podoba. Wyraźnie wszystko widać, cały tekst da się odczytać.
Mi tam zdjęcie się podoba. Wyraźnie wszystko widać, cały tekst da się odczytać.
Ostatnio zmieniony 30 września 2010, 07:14 przez Mrufon, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Oggy
- Reactions:
- Nickpage: https://krysztalyczasu.pl/profile/Oggy
- Has thanked: 24 times
- Been thanked: 10 times
Wydzielenie scenariuszy z MiMów to dobry pomysł, faktycznie będzie porządek. Jednak odnośnie zdjęć zajmę odmienne stanowisko, jakość jest po prostu zła. Czyta się trochę nieprzyjemnie a co najgorsze tusz będzie się marnował przy drukowaniu. Czy faktycznie nieco zyskanego czasu jest tego warte? To tylko kilka stron a nie słownik Webstera...
astrolog/alchemik 10/10 POZ
-
czegoj
- Site Admin
- Reactions:
- Kontakt:
Szanując głos osób, które się wypowiedziały nie będę narażał nikogo na czytanie takiej formy. Będzie to jedyny przygoda, która wyląduje w downloadzie w takiej formie. Innych scenariuszy (nawet unikalnych) nie będę umieszczał tutaj, chyba, że ich jakoś pozostanie bez zarzutu. Jeśli chodzi o wyłącznie przygód z MiMów już zeskanowanych, postaram się to zrobić w informować na bieżąco o efektach tych prac.
Ostatnio zmieniony 01 października 2010, 10:29 przez czegoj, łącznie zmieniany 1 raz.
-
czegoj
- Site Admin
- Reactions:
- Kontakt:
Decyzję podjąłem taką, ponieważ niestety nie sposób się nie zgodzić z argumentami Oggy-ego. Jakość jest słaba, da się to wydrukować, jednak niewiele się zmienia. Całość jest czytelna, ale chyba tylko fanatycy tacy jak niektórzy z nas przebrną w całości przez taki tekst. Dlatego, nie chcąc narażać nikogo na nie potrzebną frustrację, a jednocześnie szanując swój czas (żeby to zrobić w takiej formie, potrzeba było trochę czasu, bo pierwotne zdjęcia były w jeszcze gorszym stanie) takich rzeczy robić nie będę. Jeśli będę miał lepszy aparat albo skaner to wtedy wezmę się za kolekcję Venara, Leo i własną (trochę tego jest). Na razie projekt umiera śmiercią naturalną - hehe