Stara full wersja KC dla portalowców

Treant
Reactions:

Post autor: Treant » 10 listopada 2014, 09:33

Nie wierzę - to o czegoju jako o odszczepieńcu i heretyku mówił AS w Łodzi :o

Tłumaczył się częściowo względami praw autorskich, tj. tym, że ktoś (np. BAZYL) mógłby skorzystać z usług prawnika w celu wyrwania części kasy po sukcesie systemu. Co do tego losowania pochodzenia, Artur stwierdził, że ma własną rozbudowaną tabelkę. W każdym razie oczekiwał digitalizacji, a otrzymał wersję z cudzymi wstawkami i się wściekł.

Może jestem zbyt wielkim optymistą, ale liczę już tylko na Nevera i ghastę w kwestii RPG.
Mój skromny dorobek jako gracza w PBF: http://www.krysztalyczasu.pl/nickpage.php?user=35

Awatar użytkownika
czegoj
Site Admin
Reactions:
Has thanked: 5 times
Been thanked: 10 times
Kontakt:

Post autor: czegoj » 10 listopada 2014, 09:37

Nie wierzę - to o czegoju jako o odszczepieńcu i heretyku mówił AS w Łodzi
Przykre - ja na podobne słowa względem niego, nigdy bym sobie nie pozwolił. Tym bardziej upewnia mnie to, że dobrze się stało, że się zakończyło.
Tłumaczył się częściowo względami praw autorskich, tj. tym, że ktoś (np. BAZYL) mógłby skorzystać z usług prawnika w celu wyrwania części kasy po sukcesie systemu. Co do tego losowania pochodzenia, Artur stwierdził, że ma własną rozbudowaną tabelkę. W każdym razie oczekiwał digitalizacji, a otrzymał wersję z cudzymi wstawkami i się wściekł.
Już widzę BAZYLA biegnącego do prawnika, bo mu wzięto jego tabelkę losowania miejsca urodzenia do Kryształów Czasu. Jestem przekonany, że gdyby go o to poproszoną z miłą chęcią ją by udostępnił. Zresztą pisze, że jego autorskie materiały są dostępne na licencji - wystarczyłoby się go zapytać a na 100% zgodziłby się bez mrugnięcia okiem. Zresztą materiały Bazyla są zwyczajnie bardzo dobre i gdyby je sensownie połączyć z wizją ASa, byłby na prawdę dobry materiał. O czym ja mówię... przecież Artur nigdy by się na to nie zgodził.
Może jestem zbyt wielkim optymistą, ale liczę już tylko na Nevera i ghastę w kwestii RPG.
Szczerze to nie wiem, czy na któregokolwiek z nich. Ghasta juz się kilkukrotnie wypowiadał na ten temat, ale należałoby się go zapytać. A Artur junior raczej bez zgody Seniora nic nie zrobi. Chociaż niektóre PW od niego, ewidentnie wskazywały, że on również ma dojść niektórych poczynań. Obaj są na forum, więc może zechcą się wypowiedzieć.

Wiece co - teraz jakoś mi lżej.:DC:V
Ostatnio zmieniony 10 listopada 2014, 09:50 przez czegoj, łącznie zmieniany 1 raz.

Treant
Reactions:

Post autor: Treant » 10 listopada 2014, 10:10

czegoj napisał(a):
Nie wierzę - to o czegoju jako o odszczepieńcu i heretyku mówił AS w Łodzi
Przykre - ja na podobne słowa względem niego, nigdy bym sobie nie pozwolił. Tym bardziej upewnia mnie to, że dobrze się stało, że się zakończyło.
Takie określenia wprost z jego ust nie padły, ale dobrze, że nie skomentowałem tej sprawy na Kapitularzu. Bo miałem zamiar zrugać go za to, że znów wybrał współpracę z kimś spoza naszego grona, więc sam jest sobie winien, że rezultaty są takie, o jakich mówi.

Jest jeszcze jeden problem z nowymi propozycjami, które uatrakcyjniłyby KC - Artur lubi je tylko wtedy, gdy są to jego własne pomysły.
Mój skromny dorobek jako gracza w PBF: http://www.krysztalyczasu.pl/nickpage.php?user=35

ghasta
Reactions:
Has thanked: 3 times
Been thanked: 9 times
Kontakt:

Post autor: ghasta » 10 listopada 2014, 10:43

Ehh miałem już nie pisać w tych tematach, ale jak już staję się ich częścią to:

Coś tam widzę ghasta to, ghasta tamto... Ghasta nic proszę was. :/uklon
czegoj napisał(a):
Otóż cały plan odzyskania starych kryształów spoczął kiedyś na mnie. Poinformowałem Artura, że ja nie odzyskam mu Kryształów Czasu w stosunku jeden do jednego, bo do tego potrzebna mu stenotypistka, lub sekretarka ale nie ja (zwyczajnie on czyta a ona pisze).
(..)
Najlepszy komentarz do wpisu Czegoja.
[center]Obrazek[/center]

Suriel napisał(a):[/url]
Wiele mi to teraz wyjaśniło, łącznie z cała sytuacją jaką miałem z innym forumowiczem. (..)
Ten tajemniczy inny forumowicz to ja, gwoli ścisłości, i jak widać z Twojego wpisu - nadal nic nie zrozumiałeś. Drugi raz tego samego obrazka wklejał nie będę.

Zajmijcie się czymś sensownym.

Awatar użytkownika
Suriel
Reactions:
Has thanked: 87 times
Been thanked: 150 times

Post autor: Suriel » 10 listopada 2014, 10:52

Czegoj Spoko ważne że się wyjaśniło. Ty mu dodałeś poprawione kc-ty Autor przedstawil zmodyfikowana postać jaką mu zaproponowales do SoK myślę że jesteście kwita.

Ghasta gwoli ścisłości chodziło mi o rozmowę z Bazylem jaka toczylismy przez kilka dni we wrzesniu. Nie powiedzial mi o tych sprawch zdziwilo mnie bardzo jego podejście. Nie znam nikogo na tym firum kto tyle pracy by wlozyl w Kc. Facet który kiedyś tyle serca wkładał w prowadzenie kącika KC nagle jakby mu wtyczkę wytrwali. Szok bo znalem go wcześniej i szkoda mi bardzo straty jego pióra.
Ostatnio zmieniony 10 listopada 2014, 11:10 przez Suriel, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu, oznaką czego jest puste biurko? Albert Einstein

ghasta
Reactions:
Has thanked: 3 times
Been thanked: 9 times
Kontakt:

Post autor: ghasta » 10 listopada 2014, 11:04

@Suriel - a już myślałem, że to chodziło o mnie. A tu zaskoczenie!

Tak czy inaczej - gratuluję umiejętności :/uklon

Awatar użytkownika
czegoj
Site Admin
Reactions:
Has thanked: 5 times
Been thanked: 10 times
Kontakt:

Post autor: czegoj » 10 listopada 2014, 11:08

Czegoj Spoko ważne że się wyjaśniło. Ty mu dodałeś poprawione kc-ty Autor przedstawil zmodyfikowana postać jaką mu zaproponowales do SoK myślę że jesteście kwita.
Dzięki skoro dla Ciebie to kwita to ok. Ciekawe czy moje dodatki są równie zabawne. Wiecie co ghasta słusznie napisał - zajmijmy się czymś sensowniejszym. Ja jeśli chodzi o temat SoKu i temat starych KC uważam za zamknięty. Nie mam już nic do dodania. Raczej dziękuję za dalsze rozgrzebywanie zwłok. KC w wersji Artur Szyndler już widziałem i bardzo za nie dziękuję. Jeśli kiedyś zobaczę wersję pozbawioną mankamentów i ulepszoną może się skuszę. Na tę chwilę w wersji z samurajami, żeglarzami, psionikami, rycerzami chaosu itd. to raczej nie. Wolę księgę profesji Bazyla. Jest przyjazna w odbiorze z niewielkimi modyfikacjami, a jednocześnie bardzo przejrzysta. Także rynek oceni, ale ja sukcesu raczej nie wróżę. A przynajmniej nie przy takim podejściu Artura.

kaceto
Reactions:

Post autor: kaceto » 10 listopada 2014, 11:24

czegoj napisał(a):

KC w wersji Artur Szyndler już widziałem i bardzo za nie dziękuję. Jeśli kiedyś zobaczę wersję pozbawioną mankamentów i ulepszoną może się skuszę. Na tę chwilę w wersji z samurajami, żeglarzami, psionikami, rycerzami chaosu itd. to raczej nie.
Wow, to musi być na prawdę zabawna wersja :) W sumie to tego się spodziewałem, tak jak pisałem: ZEKC będzie przypominała SoK jeśli chodzi o pojemność pomysłów.

Awatar użytkownika
Suriel
Reactions:

Post autor: Suriel » 10 listopada 2014, 11:38

Ghasta nasza dyskusja byla malo znacząca bo wlasciwie to Cię nie znam. Jesli Cię urazilem to przepraszam i na tym finał z mojej strony.

A jak sobie pomyślę że sam Bazyla we wrześniu naklanialem żeby może rozważyl możliwość współpracy z Asem a na spotkaniu w Warszawie mówiłem autorowi o Bazylu to wzbiera we mnie pusty smiech. Obu zdrapalem stare strupy.

Czegoj piszac że kwita jestescie mialem na mysli dać sobie spokój i zrobić kreskę
oddzielajaca przeszlosc bez opowiafania tego samego story na kazdej prelekcji. Ale spraw jest nie moja wiec fakycznie kepiej zabiorę się za coś innego.
Jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu, oznaką czego jest puste biurko? Albert Einstein

Never
Reactions:

Post autor: Never » 10 listopada 2014, 12:39

Cóż, ja nie mam tutaj nic do powiedzenia. Nie brałem udziału, w tym o czym mówicie. Jedyne, co wykonałem to skan.

Jedynie patrzyłem na rozgoryczenie obu stron. Cóż, życie.
---

Natomiast, wiele osób dziwi się dlaczego posty na forum paladynatu można pisać jedynie po uprzedniej akceptacji.

No to Wam wyjaśnię. Za stronę i jej treści odpowiadam tylko ja. Jestem sam jeden jak palec. Gdybym umożliwił możliwość pisania wszystkim na raz, to miałbym niezłe bagno.

Po pierwsze nie mam czasu ani ochoty czytać 2 tysięcy postów w poszukiwaniu niechcianych treści. Mówię tutaj o nawoływaniu do nienawiści, rasizmie, czy propagowaniu zabronionych ideologii. Według prawa takie treści są zabronione.

Zawsze się znajdzie parę osób złośliwych np. w stosunku do mojej rodziny, czy autora (np. fanpage rozum i godność nerda) i mogą napisać, coś za co mogę później beknąć, bo np nie zauważę takiego wpisu dostatecznie szybko.

Tutaj, nie chodzi o to, że mam pobudki na tyrana i kasuje posty niczym Kim Dzong Un ludzi w Korei Północnej.

Ja jestem po prostu sam, wszystko spoczywa na mnie i jest to moja decyzja.

Wybaczcie jeżeli Was tym zniechęciłem, czy też uraziłem. Jeżeli zobaczę, że mogę niektórym forumowiczom zaufać, to opcję normalnego pisania im odblokuję.

Mam nadzieję, że jakoś mnie zrozumiecie.
---

Co do różnych ras i klas, które Wam się nie spodobały. Za niektóre pomysły odpowiadam ja. Jeżeli macie pytania, to kierujcie je do mnie na pw.

Treant
Reactions:

Post autor: Treant » 10 listopada 2014, 12:40

Nie widzę powodu, aby wiązać SoK z TAGami, które powstały jakieś ćwierć wieku temu. Powieść opisuje inne czasy niż te, które znamy z edycji dyskietkowej i pierwszych numerów MiM.

Never
Reactions:

Post autor: Never » 10 listopada 2014, 12:42

Zgadza się, czasy w Sok dzieją się 9 tysięcy lat wcześniej. Świat trochę się zmienił po podbojach Katana i utrwaleniu jego imperium. I te różnice łatwo dostrzeżecie.

Treant
Reactions:

Post autor: Treant » 10 listopada 2014, 12:57

Never napisał(a):

Cóż, ja nie mam tutaj nic do powiedzenia. Nie brałem udziału, w tym o czym mówicie. Jedyne, co wykonałem to skan.
Nikt nie ma przecież pretensji, wręcz spodziewamy się, że trochę zdynamizujesz ten "nieco" przydługi proces. Zatem jak wygląda sprawa dobrania się do tych TAGów? Udało się to zrobić, czy są nadal jakieś przeszkody i jakiej natury?

Awatar użytkownika
Suriel
Reactions:

Post autor: Suriel » 10 listopada 2014, 13:19

Do zabawy przyłącza się Kaceto ktory moze zrobic konwersję za free co zaoszczędzi wam czasu i pieniedzy. Problemem tylko jest czas i miejsce, zapytaj proszę twojego ojca czy mogę podac numer telefonu zeby sie panowie dzentelmensko dogadali.

Never
Reactions:

Post autor: Never » 10 listopada 2014, 14:11

Mają porozmawiać jakoś niedługo;)

ODPOWIEDZ