Imię:Adoth
Koncepcja(aspekt główny): Cymeryjski wojownik i awanturnik(pisze, że ekwipunek i złoto będzie z przydziału, to nie wiem czy jest sens pisać, ale skrobnę) w zbroi wyglądającej jak zlepek różnych elementów poznajdywanych na polach bitew, zbrojny w dwa miecze
Problem: Nie może nigdzie zagrzać miejsca, ciągle na szlaku, raczej nie ma przyjaciół
Cel: W końcu zaznać gdzieś spokoju i się ustatkować
Przeszłość: Jak to u najemnika, wałęsał się tu i tam, brał różne zlecenia, trochę zarobił, zdobył paru wrogów, paru osobom się przysłużył
Umiejętności
5. Walka mieczem
4. Czujność, Wyszukiwanie, Krzepa
3. Sprawność, Przetrwanie
2. Urok, Oszustwo, Empatia, Leczenie
1.Wiedza (handel), Wiedza (wojskowość), Języki(zingarski), Hazard, Bijatyka
Sztuczki
Regeneracja
Twardziel
Walka bronią(walka dwoma mieczami)
Ekspert walki mieczem
Dodatkowa lekka konsekwencja
Atut Kocia żywotność
Postawa: Awanturnik
Jakby było coś nie tak to korygować, napominać itp
Edit: poprawiłem na ile umiałem, nie wiem tylko gdzie wcisnąć bonus Krzepa +1 czy do sztuczek czy umiejętności?
Edit Araven
Po prostu podnosisz Krzepę z 3 na 4 już teraz, bo to Cecha z nacji Cymeryjczyka, większa siła fizyczna (Krzepa). Przenieś Krzepę z poziomu 3 na 4 i ok będzie.
PBF Dom pełen łotrów - techniczny
-
Araven
- Reactions:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 1 time
Dobra postać, brakuje Postawy oraz bonusu z nacji Cymeryjczyka tu Krzepa +1 a Atut z nacji to: Kocia żywotność - z uwagi na dużą wytrzymałość Cymeryjczyk otrzymuje +2 do Toru Presji Fizycznej., masz rozdział o kreacji bohatera?
Sztuczka Walka bronią chodzi o wariant ofensywny, czy defensywny, moze o walkę 2 brońmi naraz bo i taka Sztuczka jest, doprecyzuj to.
Czyli u Ciebie Krzepa wzrośnie z 3 na 4 (dzięki Nacji) i dostaniesz +2 pola presji fizycznej oprócz Twardziela. Postaw jest kilkanaście wybierzesz sobie jedną to taki 5 Aspekt.
I imię mocno nie Conanowskie, ale to decyzja MG.
Imiona przykładowe: Eithriall, Eanbotha, Rotheahta, Gialladch, Cruaidh, Eamhua, Amergin, Agh, Aodh, Conor, Connal, Cuchullainn, Duncan, Hydallan.
Sztuczka Walka bronią chodzi o wariant ofensywny, czy defensywny, moze o walkę 2 brońmi naraz bo i taka Sztuczka jest, doprecyzuj to.
Czyli u Ciebie Krzepa wzrośnie z 3 na 4 (dzięki Nacji) i dostaniesz +2 pola presji fizycznej oprócz Twardziela. Postaw jest kilkanaście wybierzesz sobie jedną to taki 5 Aspekt.
I imię mocno nie Conanowskie, ale to decyzja MG.
Imiona przykładowe: Eithriall, Eanbotha, Rotheahta, Gialladch, Cruaidh, Eamhua, Amergin, Agh, Aodh, Conor, Connal, Cuchullainn, Duncan, Hydallan.
Ostatnio zmieniony 22 stycznia 2015, 18:12 przez Araven, łącznie zmieniany 1 raz.
Też mam taką nadzieję 
A propo, miejscem akcji będzie Zingara, a dokładniej w Kordavie, stolicy Zingary, królestwa złodziei i łotrów. Przed sesją dam dokładny opis miasta.
EDYCJA
Z tego względu prosze, by każdy miał umiejętność języki na 1 poziomie; w tym wyuczony język zingarski (wszyscy będziecie mogli się porozumiewać bez problemu).
A propo, miejscem akcji będzie Zingara, a dokładniej w Kordavie, stolicy Zingary, królestwa złodziei i łotrów. Przed sesją dam dokładny opis miasta.
EDYCJA
Z tego względu prosze, by każdy miał umiejętność języki na 1 poziomie; w tym wyuczony język zingarski (wszyscy będziecie mogli się porozumiewać bez problemu).
Ostatnio zmieniony 23 stycznia 2015, 18:40 przez Dobro, łącznie zmieniany 1 raz.
Prowadz? sesje: ?mier? i ?ycie kami Ryby (L5K) - zawieszona
Mistyczny Lotos (Conan na zasadach Fate)
Moje postacie:
Ahmed Assad Omar - audytor finansowy (PBF Wybawiciel)
Olaf Vilbergson - m?ody zwiadowca (PBF Cienie na ?niegu)
Mikulas Tichy - m?ody medyk z Pragi (PBF - Memento Mori)
Mistyczny Lotos (Conan na zasadach Fate)
Moje postacie:
Ahmed Assad Omar - audytor finansowy (PBF Wybawiciel)
Olaf Vilbergson - m?ody zwiadowca (PBF Cienie na ?niegu)
Mikulas Tichy - m?ody medyk z Pragi (PBF - Memento Mori)