PBF - Dom pełen łotrów
-
Trihikilius
- Reactions:
-
Keth
- Reactions:
- Has thanked: 138 times
- Been thanked: 84 times
- Kontakt:
Pałac Villagro - parter
Nie doczekawszy się imienia uwolnionej z szafy dziewczyny, Garro pociągnął ją za sobą w stronę korytarza. Uzdrowiciel otworzył szerzej oczy widząc wielką dziurę w podłodze i stojącego nad nią Bossończyka.
- Coście tutaj zarżnęli, nicponie? - spytał Garro nie dostrzegając nigdzie śladu stworzenia, które wcześniej wydawało z siebie mrożące krew w żyłach porykiwanie i diaboliczne chichoty - I gdzie Adoth z Sigurdem?
Wciąż nie wypuszczając z ręki dłoni bezimiennej Aquilonki, Zingarczyk przysunął się bliżej krawędzi dziury i obrzucił zdenerwowanym spojrzeniem parę zaglądających do skrzyń barbarzyńców.
- Niczego innego bym się nie spodziewał - wycedził przez zęby - Domostwo nawiedzone przez piekielne pomioty, a wy grzebiecie w skrzyniach z jadłem!
Nie doczekawszy się imienia uwolnionej z szafy dziewczyny, Garro pociągnął ją za sobą w stronę korytarza. Uzdrowiciel otworzył szerzej oczy widząc wielką dziurę w podłodze i stojącego nad nią Bossończyka.
- Coście tutaj zarżnęli, nicponie? - spytał Garro nie dostrzegając nigdzie śladu stworzenia, które wcześniej wydawało z siebie mrożące krew w żyłach porykiwanie i diaboliczne chichoty - I gdzie Adoth z Sigurdem?
Wciąż nie wypuszczając z ręki dłoni bezimiennej Aquilonki, Zingarczyk przysunął się bliżej krawędzi dziury i obrzucił zdenerwowanym spojrzeniem parę zaglądających do skrzyń barbarzyńców.
- Niczego innego bym się nie spodziewał - wycedził przez zęby - Domostwo nawiedzone przez piekielne pomioty, a wy grzebiecie w skrzyniach z jadłem!
Jak nasi herosi już wyjdą na górę, Garro może rzucić okiem na ich obrażenia. Nie wiem, czy okoliczności pozwalają wykorzystać sztuczkę Do wesela się zagoi, ale jeśli tak, wykonam dla Adotha prowizoryczny opatrunek oddzierając część swego spowijającego dziewczę płaszcza.
-
Araven
- Reactions:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 1 time
Chcecie sera ?, przedni, mówi Sigurd z pełnymi ustami, żując jeden z serów ze skrzyni...
Już idziemy, nie pali się. Co wy tacy nerwowi. Chodź Adoth, musimy coś zabić. Cokolwiek...
Już idziemy, nie pali się. Co wy tacy nerwowi. Chodź Adoth, musimy coś zabić. Cokolwiek...
Ostatnio zmieniony 15 lutego 2015, 20:24 przez Araven, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Trihikilius
- Reactions:
No bo zaraz tam do was zejdę, noooo
.
Ps 1. Szósty zmysł coś mi mówi, że jako wzorowy kompan drużyny powinienem zejść na dół aby pomóc wspiąć się barbarzyńcom po prowizorycznej linie. Następnie zejść i znowu się wspiąć. I walić demona. Będę tak robił w nieskończoność.
Ps 2. Mam nadzieję, że moja żona nigdy nie przeczyta tego posta. Przypuszczam, że raczej go zinterpretuje po swojemu.
Ps 3. A tak w ogóle to nie jestem z reguły, popędliwy tylko ryje mi beret awatar adamwl
.
Ps 1. Szósty zmysł coś mi mówi, że jako wzorowy kompan drużyny powinienem zejść na dół aby pomóc wspiąć się barbarzyńcom po prowizorycznej linie. Następnie zejść i znowu się wspiąć. I walić demona. Będę tak robił w nieskończoność.
Ps 2. Mam nadzieję, że moja żona nigdy nie przeczyta tego posta. Przypuszczam, że raczej go zinterpretuje po swojemu.
Ps 3. A tak w ogóle to nie jestem z reguły, popędliwy tylko ryje mi beret awatar adamwl
Ostatnio zmieniony 15 lutego 2015, 20:34 przez Trihikilius, łącznie zmieniany 1 raz.
Znamy siebie samego na tyle, na ile nas kto? sprawdzi?.
Demon zdechł i wrócił skąd przybył.
W pozostałych skrzyniach znajdują się:
- zestaw srebrnych sztućców (wart około 12 ZL)
- butelki z oliwą i różnymi olejami (warte około 3 ZL za sztukę)
- suszone grzyby (warte 1 ZL)
- przyprawy z dalekich krajów (od 1 do 20 ZL)
W domu na powrót zapanowała cisza, przerywana jedynie waszymi oddechami i łkaniem przestraszonej aquilonki.
Garro na chwilę - i z wielkim żalem - puścił aquilonkę i zaczekał, aż dwaj barbarzyńcy wyjdą po schodach do kuchni i do kuchni, gdzie siedział już Garro i kobieta. Następnie rozwinął swój tobołek i opatrzył rany Adotha, smarując odpowiednią maścią i zakładając mocne bandaże zrobione z przedniego, lnianego sukna. Tymczasem kobieta łkając dalej oparła się o ramię zamorczyka, używając jego kaftana jako chusteczki.W pozostałych skrzyniach znajdują się:
- zestaw srebrnych sztućców (wart około 12 ZL)
- butelki z oliwą i różnymi olejami (warte około 3 ZL za sztukę)
- suszone grzyby (warte 1 ZL)
- przyprawy z dalekich krajów (od 1 do 20 ZL)
W domu na powrót zapanowała cisza, przerywana jedynie waszymi oddechami i łkaniem przestraszonej aquilonki.
Gdy medyceusz skończył opatrywać rany, schował swoje rzeczy do torby i spojrzał na aquilonkę, która ukryła twarz w dłoniach, spod których ciekły kropelki łez. Ta spojrzała na zielarza odrywając ręce od twarzy czerwonej od łez.
- Oni... znęcali się nade mną! Robili mi straszne rzeczy... Czy wyprowadzisz mnie stąd, mój wybawco? - zapytała, patrząc Garro w oczy.
Spoiler!
Nehaher badając otoczenie zmarszczył brwi i z żalem wzruszył ramionami. Z demona nic nie zostało...Na górze za to słychać było szuranie zakończone stuknięciem czegoś ciężkiego w drewno.
Odzyskujecie Tory Presji Fizycznej.
Adoth odzyskuje obie bronie.
Strach ustępuje, znikają kary do testów.
Adoth odzyskuje obie bronie.
Strach ustępuje, znikają kary do testów.
Ostatnio zmieniony 17 lutego 2015, 10:28 przez Dobro, łącznie zmieniany 1 raz.
Prowadz? sesje: ?mier? i ?ycie kami Ryby (L5K) - zawieszona
Mistyczny Lotos (Conan na zasadach Fate)
Moje postacie:
Ahmed Assad Omar - audytor finansowy (PBF Wybawiciel)
Olaf Vilbergson - m?ody zwiadowca (PBF Cienie na ?niegu)
Mikulas Tichy - m?ody medyk z Pragi (PBF - Memento Mori)
Moje postacie:
Pałac Villagro - parter
Nehaher chodził w kółko, nie mogąc usiedzieć na miejscu, podczas gdy Garro opatrywał wielkiego Cymeryjczyka. W końcu zatrzymał się i rzekł.
- Spieszmy się. Mówiłem wam, że nie mamy wiele czasu. Zaraz się tu może zaroić od demonów...
Spojrzał na aqilonkę:
- A ty niewiasto właściwie skąd się tutaj wzięłaś i kim dokładnie jesteś? Myślę, że warto to wiedzieć nim ruszymy dalej. Poza tym rzekłaś, iż "oni" robili ci złe rzeczy - oni, czyli kto? Ile osób jest w tym domu? Zrozum, że każda informacja może być dla nas cenna w tej sytuacji. A twoje bezpieczeństwo zależy od tego, ile sami wiemy i ile możemy zrobić.
Nehaher chodził w kółko, nie mogąc usiedzieć na miejscu, podczas gdy Garro opatrywał wielkiego Cymeryjczyka. W końcu zatrzymał się i rzekł.
- Spieszmy się. Mówiłem wam, że nie mamy wiele czasu. Zaraz się tu może zaroić od demonów...
Spojrzał na aqilonkę:
- A ty niewiasto właściwie skąd się tutaj wzięłaś i kim dokładnie jesteś? Myślę, że warto to wiedzieć nim ruszymy dalej. Poza tym rzekłaś, iż "oni" robili ci złe rzeczy - oni, czyli kto? Ile osób jest w tym domu? Zrozum, że każda informacja może być dla nas cenna w tej sytuacji. A twoje bezpieczeństwo zależy od tego, ile sami wiemy i ile możemy zrobić.
Chciałbym ustalić pochodzenie Aquilonki. Czy jest niewilnicą, a może kimś porwanym z bogatszego rodu? I jakie posiada informację na temat naszego gospodarza i jego ewentualnego wsparcia?
Ostatnio zmieniony 17 lutego 2015, 14:21 przez Sigil, łącznie zmieniany 1 raz.
[center]No beast so fierce but knows some touch of pity. But I know none, and therefore am no beast.[/center]
- Ja... ja... ja jestem... byłam niewolnicą tego podstępnego kapłana Seta... - załkała kobieta, wylewając z siebie łzy. - Oprócz niego, w domu są jeszcze... są jeszcze... dwóch jego kamratów, bezwzlędnych i brutalnych... - tu dziewczyna rozpłakała się na dobre, przywierając do Garro, który kręcił głową Nehaherowi by ten dał jej spokój.
Moje postacie:
Moje postacie:
Pałac Villagro - parter
- Niewolnicą powiadasz? A nie miałabyś kiedyś ochoty poleżeć sobie na ołtarzu nago w czasie pobożnych ceremonii...? - zapytał z błyskiem w oku Stygijczyk - oczywiście nic zdrożnego, mam na myśli jedynie estetyczne i religijne kwestie... Zresztą, nie czas teraz na to, niemniej zastanów się na przyszłość. Służba bogom rozwija cnoty ducha.
Westchnął wyrażając żal z uwagi na niesprzyjające dla tematu okoliczności. Po chwili jednak oderwał się od całkiem ekspresywnych wizji w swojej głowie, zauważając roztrzęsienie niewolnicy.
- Nie lękaj się jednak, ten zacny mąż z pewnością uchroni Cię od wszelkiego zła. - rzekł starając się dodać jej odwagi i wskazując na Garro - A teraz ruszajmy na górę, zacni towarzysze. Szybko, zanim pojawi się więcej pomiotów piekieł.
- Niewolnicą powiadasz? A nie miałabyś kiedyś ochoty poleżeć sobie na ołtarzu nago w czasie pobożnych ceremonii...? - zapytał z błyskiem w oku Stygijczyk - oczywiście nic zdrożnego, mam na myśli jedynie estetyczne i religijne kwestie... Zresztą, nie czas teraz na to, niemniej zastanów się na przyszłość. Służba bogom rozwija cnoty ducha.
Westchnął wyrażając żal z uwagi na niesprzyjające dla tematu okoliczności. Po chwili jednak oderwał się od całkiem ekspresywnych wizji w swojej głowie, zauważając roztrzęsienie niewolnicy.
- Nie lękaj się jednak, ten zacny mąż z pewnością uchroni Cię od wszelkiego zła. - rzekł starając się dodać jej odwagi i wskazując na Garro - A teraz ruszajmy na górę, zacni towarzysze. Szybko, zanim pojawi się więcej pomiotów piekieł.
[center]No beast so fierce but knows some touch of pity. But I know none, and therefore am no beast.[/center]
Idziecie sprawdzić górę? Kto idzie pierwszy? W jakiś konkretny sposób?
Moje postacie:
Moje postacie: