PBF - Bluźniercza otchłań

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Has thanked: 138 times
Been thanked: 84 times
Kontakt:

Post autor: Keth » 15 września 2015, 15:59

Źle spojrzałem na kartę Medei, pomyliłem T z AG! W takim razie Inicjatywa wynosi 14, rzecz jasna. Zaakceptowałem też rozwinięcie BS +5.

Interpretacja sytuacji poprawna. Akcję odepchnięcia Gretza w czeluść windy potraktuję jako pełen atak: test na BS, ale bez zadawania obrażeń. Następna runda to potencjalnie akcja krótka na wyjęcie broni oraz akcja krótka na strzał (ale najpierw trzeba się będzie pozbyć Gretza).

Hoster miał prawie 200 PD. Wydał 100 PD na Awareness, wszedł na wyższy poziom i po zdobyciu następnych kilkunastu PD będzie już mógł korzystać z rozwinięć drugiego poziomu!

Awatar użytkownika
Kargan
Reactions:
Has thanked: 8 times
Been thanked: 7 times

Post autor: Kargan » 15 września 2015, 16:44

Ahhh źle odczytałem tabele :P Myślałem, że pierwsza tabela rozwinięć jest na Neonate a ona jest już
na Sanctionite Advances :D Czyli ja już też mam dostęp do Sell-Steel Advances...tylko tam guzik jest :P
]|[ Innocence Proves Nothing ]|[

Medea Trix: WS 28, BS 44, S 32, T 29, AG 41, INT 29, PER 40, WP 32, FEL 33 (12 wounds, 2 fate points)
Erias Kantar (Black Templar Marine): WS 53, BS 37, S 40, T 42, AG 51, INT 45, PER 45, WP 46, FEL 40 (23 wounds,4 fate points)

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Keth » 15 września 2015, 20:01

Enkaiden, dystrykt portowy, 215.815.M41

Podejrzliwa z natury i wyjątkowo czujna, Medea Trix spodziewała się podświadomie zasadzki. Kiedy czterej pełniący rolę rzekomych służących mężczyźni skoczyli na Nathana, zabójczyni zareagowała z zaskakującą dla pozostałych szybkością. Wykręciwszy się w bok założyła Gretzowi dźwignię, po czym pchnęła zdezorientowanego oszusta wprost w klatkę windy. Ponieważ nie omieszkała mu przy tym podłożyć nogi, elegancki młodzieniec runął do środka windy z rozpaczliwym okrzykiem zwieńczonym odgłosem głowy uderzającej w ścianę klatki.

Nie tracąc nawet sekundy Medea okręciła się na pięcie, wsunęła prawą dłoń do torebki zaciskając palce na wyprofilowanej rękojeści laserowego pistoletu, który tam wcześniej ukryła.

Był to pozbawiony ozdób matowoczarny model Brightbolt Mk IV wzorca malfiańskiego - solidna imperialna konstrukcja z naładowaną do pełna baterią, doskonale Medei znana z macierzystego świata.

Wspomnienie ojczystego domu, które teraz mogło przesądzić o życiu bądź śmierci swej właścicielki!
Trochę obawiałem się wyniku testu, ponieważ pomyliłem się w jednym z wcześniejszych postów i zadeklarowałem test BS, a tymczasem szło o WS (cecha w przypadku Medei względnie niska). Ale uwaga, w teście 1k100 udało mi się wyturlać... 4! Bardzo dobry wynik, więc i rezultat odpowiednio spektakularny! Medea ma Sarkoza na chwilę z głowy, ale jej runda dobiegła końca. Gretz będzie potrzebował co najmniej 2 rundy, by się pozbierać i zaatakować - to daje Medei sposobność, by w drugiej rundzie wyjąć z torebki laser i raz strzelić!

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Keth » 15 września 2015, 23:09

Enkaiden, dystrykt portowy, 215.815.M41

Nathan podświadomie wyczekiwał zagrożenia, niemniej jednak dał się nieco zaskoczyć atakowi czterech pomagierów Gretza. Kiedy mężczyźni rzucili się w jego kierunku z zaciśniętymi pięściami, agent Ordo omiótł przestrzeń wokół siebie spojrzeniem szukającym daremnie drogi odwrotu. Zatrzaśnięte zewnętrzne drzwi przedpokoju nie rokowały szans na odskoczenie w miejsce umożliwiające sięgnięcie po pistolet, toteż dusząc w ustach przekleństwo operator zmienił w mgnieniu oka pozycję gotowiąc się do zaciekłej obrony.

Napastnicy nie dali mu żadnej szansy, działając w skoordynowany sposób świadczący o sporym doświadczeniu w obezwładnianiu zaskoczonych atakiem ofiar. Łapiąc za ubranie operatora powalili go w ułamku chwili na betonową posadzkę, przygnietli do niej ciężarem swoich ciał rozkrzyżowując ręce i nogi obcoświatowca.

- On ma radio! - krzyknął jeden z mężczyzn, przyciskający barkiem głowę Silvanusa - W uchu!

Walczący o dech Nathan wyczytał w nagłej zmianie mowy ciała swych prześladowców skonfundowanie i zdumienie, ale wiedział, że potrwa ono jedynie ułamek chwili.
Przerzuciłem nieudany wynik Silvanusa na test Czujności i wyszło jeszcze lepiej niż w przypadku Medei, bo z wynikiem 2! Teraz jeszcze kwestia Inicjatywy naszego bohatera; rzut 1k10 z wynikiem 1. Po dodaniu do niego bonusu z AG 3 oraz premii za atut Wary to wciąż tylko 5. Opadnięty przez czterech napastników, Silvanus został zwalony z nóg i przyciśnięty do betonowej posadzki pomieszczenia; agresorzy uniemożliwiają mu sięgnięcie po broń!

W tym samym czasie Medea pozbyła się na dłuższą chwilę Gretza. W drugiej rundzie będzie mogła oddać jeden strzał (bo pierwszą akcję zajmie jej zaciśnięcie dłoni na rękojeści pistoletu), w każdej następnej po dwa strzały.

Awatar użytkownika
Suriel
Reactions:
Has thanked: 87 times
Been thanked: 150 times

Post autor: Suriel » 15 września 2015, 23:19

Hoster używa mocy na MG dlatego ma tyle expa.
Jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu, oznaką czego jest puste biurko? Albert Einstein

Awatar użytkownika
Kargan
Reactions:
Has thanked: 8 times
Been thanked: 7 times

Post autor: Kargan » 16 września 2015, 07:28

4 przeciwników i tylko jeden strzał...nie ułatwiasz sprawy...muszę pomyśleć czy chcę od razu strzelać czy może spróbować ich zastraszyć ? Skoro nie próbowali go zabić a tylko obezwładnić to może zabijanie tak od razu nie jest dobym pomysłem...aha no i nadałam przez radio komunikat do Septimusa ! Nie widzę tego w Fabularce ;)
]|[ Innocence Proves Nothing ]|[

Medea Trix: WS 28, BS 44, S 32, T 29, AG 41, INT 29, PER 40, WP 32, FEL 33 (12 wounds, 2 fate points)
Erias Kantar (Black Templar Marine): WS 53, BS 37, S 40, T 42, AG 51, INT 45, PER 45, WP 46, FEL 40 (23 wounds,4 fate points)