PBF - Bluźniercza otchłań

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Has thanked: 138 times
Been thanked: 84 times
Kontakt:

Post autor: Keth » 05 października 2015, 11:48

Enkaiden, Oko Magistratum, 215.815.M41

Obecni w pomieszczeniu ludzie naradzali się przez krótką chwilę. Do uszu zabójczyni dobiegał dźwięk stukającej rytmicznie klawiatury, zdradzającej obecność kogoś, kto zapisywał przebieg dochodzenia.

- Pierwszy zarzut jest oczywisty - powiedział ktoś inny, również mężczyzna - Obraza majestatu Magistratum. Zatrzymanie podejrzanych przebiegło zgodnie z procedurami, a podejrzana oskarża funkcjonariuszy o napaść. To absolutnie nieakceptowalne i zagrożone surową karą.

- Czy podejrzana zdaje sobie sprawę z absurdalności zarzutów? - zapytał człowiek, który zadał wcześniej pierwsze pytanie. Przemawiał podniesionym tonem i szybko wypowiadał słowa, czemu towarzyszył adekwatnie przyśpieszony stukot klawiatury - Okazanie skruchy i żalu za heretyckie pomówienia może wpłynąć na złagodzenie osądu śledczych! Magistratum reprezentuje Imperium i obrażanie tej instytucji grozi ciężkimi represjami.
...

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Keth » 05 października 2015, 12:09

Enkaiden, "Koralowa Muszla", 215.815.M41

Zaciskający odruchowo zęby młodzieniec podniósł się z fotela i zastygł w bezruchu nie bacząc na promieniujące zdumieniem i zgrozą spojrzenia towarzyszy. Ojciec Kazadi od razu dobył termicznego pistoletu, uruchomił jego akumulator kciukiem prawej dłoni.

Świat w umyśle Hostera rozmył się, przybrał znajomych monochromatycznych kolorów składających się na trójwymiarową projekcję najbliższego otoczenia psionika. Mentalne sondy słane przez mózg sankcjonity pomknęły we wszystkich kierunkach niczym snopy światła rzucanego przez przeciwlotnicze reflektory.

Niemal natychmiast Merisier stęknął głucho, przyłożył jedną dłoń do ust. W jego otwartych szeroko oczach pojawił się wyraz bezbrzeżnego lęku zrodzonego ze świadomości tego jak blisko znajdował się odkryty sekundę wcześniej psionik.

Płonące w monochromatycznej projekcji oślepiającym blaskiem, widmo obcego talentu było usytuowane w odległości zaledwie kilkunastu metrów od apartamentu agentów.

- Przerwij to, co robisz! - wyrzucił z siebie konfesor podnosząc lufę termika i celując z niej prosto w czoło Hostera.

Przestań podglądać - w myślach młodzieńca rozległ się czyjś zdecydowany głos, po czym towarzyszące wymuszonemu kontaktowi wrażenie po prostu przeciążyło zmysły Merisiera.

Hoster przewrócił się wprost na fotel, najzwyczajniej w świecie tracąc przytomność.
Wykonuję test Psyniscience dla Per 30 Hostera. Umówiliśmy się, że w razie niepowodzeń będę powtarzał taki test trzykrotnie, jeśli sytuacja na to pozwala. Rzuciłem zatem od razu 3k100 uzyskując wyniki 76, 3, 12. Drugi w kolejności wynik to 3, doskonale! Dwie przebitki to skan w promieniu 4+3k10 metrów, w sumie promień sondy wyniósł 22 metry. Hoster natychmiast odkrył obecność potężnego źródła psionicznej energii, być może na wczesnym poziomie Epsilon. Doświadczenie wyniesione z tych niebezpiecznych psionicznych igraszek warte jest 5 PD.

Awatar użytkownika
Kargan
Reactions:
Has thanked: 8 times
Been thanked: 7 times

Post autor: Kargan » 05 października 2015, 12:30

- Czy przesłuchujący usłyszał bym oskarżała o napad funkcjonariuszy ? Bo nic takiego nie powiedziałam - głos Medei brzmiał spokojnie
chociaż wprawne ucho mogło dostrzec nutki świadczące o tym iż był to spokój przed nadchodzącą burzą - Powiedziałam, że zostaliśmy napadnięci.
Powiedziałam to już w momencie zatrzymania jednak miejscowi funkcjonariusze Magistratum zignorowali moje ostrzeżenie co spowodowało,
że ludzie którzy na nas napadli - a wszystko zdaje się wskazywać na to iż są to członkowie gangu handlującego nielegalnie ludzkimi organami -
pozostaną na wolności i będą kontynuować swój proceder. Moja niewzruszona wiara w Imperatora i lojalność wobec Imperium nakazuje mi myśleć,
że taka beztroska funkcjonariuszy Magistratum i nie dotrzymanie procedur mogła być spowodowana jedynie niedostatkami wyszkolenia... wszak
trudno mi uwierzyć, że funkcjonariusze CELOWO mogli zignorować moje ostrzeżenie... to była by co najmniej zdrada jeśli nie herezja...

.
]|[ Innocence Proves Nothing ]|[

Medea Trix: WS 28, BS 44, S 32, T 29, AG 41, INT 29, PER 40, WP 32, FEL 33 (12 wounds, 2 fate points)
Erias Kantar (Black Templar Marine): WS 53, BS 37, S 40, T 42, AG 51, INT 45, PER 45, WP 46, FEL 40 (23 wounds,4 fate points)

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Keth » 05 października 2015, 12:47

Jeden z ukrytych za lampami ludzi postąpił do przodu o kilka kroków, wyrósł na podobieństwo czarnej człekokształtnej plamy przed twarzą Medei. Głowa zabójczyni odskoczyła w tył pod wpływem siarczystego policzka, który został jej wymierzony twardą męską dłonią skrywaną w rękawiczce z szorstkiej zwierzęcej skóry.

- Proszę podkreślić w sprawozdaniu arogancję, pychę i bezwstydną obłudę podejrzanej - zażądał prześladowca wycofując się ponownie poza baterię wycelowanych w więźniów reflektorków - Jej pokrętny umysł już zaczyna mataczyć. Plącze się w zeznaniach, odwołuje je, potem ponawia poddając w wątpliwość kompetencje funkcjonariuszy Magistratum. Co gorsza, ma czelność sugerować heretyckie motywy postępowania regulatorów!

- Czy naprawdę musimy ciągnąć dalej tę farsę?! - odezwał się inny ze śledczych, tonem pełnym nieudawanej odrazy - To skażeni dekadencją obcoświatowcy, pochwyceni z nielegalną bronią, obnoszący się z nią na ulicach i straszący poprawnych obywateli. Ich degeneracja moralna nie pozostawia złudzeń. Proponuję oddać oboje w ręce naszych konfesorów, a potem wywiesić w klatkach z okazji najbliższego Szkwału Grzeszników.

- Postąpimy zgodnie z procedurami, sędzio - oznajmił kolejny głos, tym razem dla odmiany kobiecy, chociaż wyzbyty wszelkich nut empatii - Sprawdzimy tożsamość tych cudzoziemców, dowiedziemy ich winy i przykładnie ukarzemy na oczach społeczeństwa. Oskarżona Trix... o ile to naprawdę twe nazwisko i karta ID nie została sfałszowana...

- Nie została sfałszowana - do uszu zabójczyni dotarł zniekształcony statycznymi trzaskami głos płynący przez mechaniczny wokalizer - Poddaliśmy ich dokumenty starannej kontroli. Skanery pobłogosławione mocą Omnisjasza nie kłamią.

- Oskarżona Trix, w jaki sposób przybyłaś na Spectoris, jak weszłaś ze swym wspólnikiem w posiadanie tak licznych egzemplarzy broni i co zamierzałaś z nią uczynić świadoma regulacji obowiązujących w Enkaidenie? I w trakcie jakiego występnego czynu odniosłaś swe obrażenia?

- I nie próbuj zaprzeczać, że czyn ów był występny! Imperator strzeże! Swojego zawsze ustrzeże, a ty jesteś ranna!
Śledczych jest co najmniej pięcioro, wśród nich również techkapłan. Wasze dokumenty przeszły skan, co akurat nie dziwi, Inkwizycja potrafi wytwarzać idealne fałszywki!

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Keth » 05 października 2015, 12:54

Enkaiden, "Koralowa Muszla", 215.815.M41

Hoster nie miał pojęcia, na jak długo stracił przytomność, gdy jednak ocknął się w pozycji leżącej na podłodze apartamentu, ojciec Kazadi wciąż mierzył do niego ze swego termika. Haxtan stał tuż obok, z wyciągniętym spod pachy Hamidem.

- Spójrz na mnie, ty nieposłuszny nicponiu! - wyrzucił z siebie konfesor, stojący w rozkroku ponad psionikiem - Patrz mi prosto w oczy! Dobrze, nie wyglądają na zmącone, nic się w nich nie świeci. Tauronie, czy takie omdlenia mogą skutkować opętaniem?

Stary savant zdążył w międzyczasie poderwać się z krzesła przy komunikatorze i teraz z troską pochylał się nad rozciągniętym na podłodze Merisierem.

- Szczerze wątpię - odpowiedział na pytanie Kazadiego poklepując jednocześnie Hostera po policzkach - Jak się nazywasz? Ile widzisz palców? Pamiętasz, co ci się stało?
Hoster powrócił do świadomości po zaledwie kilku sekundach błogiego niebytu i widać wyraźnie, że nieco wystraszył swych towarzyszy!