PBF - Ciernie przeszłości

el009
Reactions:

Post autor: el009 » 30 maja 2016, 12:27

Prom w drodze na Królową Cierni, Orbita Svard, 513.815.M41

Trzymający się zwykle na uboczu magos tym razem rozsiadł się tuż obok Wolnego Kupca i jego Seneszala, wzbudzając tym samym kolejną falę podejrzeń u tego drugiego. Wyraźnie znudzona Nadia nawet nie próbowała kokietować techkapłana wiedząc, że jest zupełnie nieczuły na kobiece wdzięki.

Dopóki nie przeprowadzimy wnikliwych testów nie dowiemy się jaka jest natura tych... irracjonalnych zachowań mieszkańców Svard. - zaczął konspiracyjnym szeptem, nie przejmując się regułami etykiety i tytułami - Tym samym logika wymaga, by wszystkich którzy zeszli na powierzchnię księżyca lub mieli z nimi kontakt, uznać za potencjalnie zainfekowanych.

Diomedes spojrzał na armsmenów czujnym wzrokiem, jakby spodziewał się, że któryś z nich może za chwilę otworzyć ogień.

Sugeruję rozbrojenie i poddanie kwarantannie a następnie zabiegom dezynfekcji i egzorcyzmom. Przynajmniej do momentu ustalenia przyczyny tego szaleństwa. - dodał po chwili namysłu - Proszę też o jak najszybszy transport ciał do mojego laboratorium, z zachowaniem wszelkiej ostrożności, i przysłanie dwóch wyszkolonych medyceuszy. Testy należy rozpocząć bezzwłocznie.
Jak tylko wrócimy na pokład zagonię Eugenię i mecydeuszy do pracy. Chcę zacząć od testów krwi, toksykologia i testy DNA, następnie skanowanie zwłok we wszystkich dostępnych spekrach a potem pokroimy ich na drobne kawałeczki szukając czegoś podejrzanego.
Rogue Trader - Magos Eksplorator Diomedes
Degenesis - Bayer Werk (Scrapper)

Awatar użytkownika
Kargan
Reactions:
Has thanked: 8 times
Been thanked: 7 times

Post autor: Kargan » 30 maja 2016, 14:02

Chcesz poddać kwarantannie całą delegację ? Łącznie z Kapitanem i Seneszalem ? No no... odważnie :D Post Drago Vexa trzeba będzie przenieść na potem bo może w trakcie kwarantanny nie będzie miał czasu na podrywanie kobiet ;)
]|[ Innocence Proves Nothing ]|[

Medea Trix: WS 28, BS 44, S 32, T 29, AG 41, INT 29, PER 40, WP 32, FEL 33 (12 wounds, 2 fate points)
Erias Kantar (Black Templar Marine): WS 53, BS 37, S 40, T 42, AG 51, INT 45, PER 45, WP 46, FEL 40 (23 wounds,4 fate points)

el009
Reactions:

Post autor: el009 » 30 maja 2016, 14:16

Ja tylko prponuję kapitanowi takie rozwiązanie, decyzja należy do niego. Jego okręt, jego odpowiedzialność. Ale jak mu się to paskudztwo rozpełznie po pokładzie to nie zazdroszczę.

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Has thanked: 138 times
Been thanked: 84 times
Kontakt:

Post autor: Keth » 30 maja 2016, 14:43

Ja tam zrozumiałem, że magos chce poddać rozbrojeniu naszych armsmenów. Seneszal za nic w świecie nie odda swej broni, bez Nadii czuje się taki... nagi?

Awatar użytkownika
Kargan
Reactions:
Has thanked: 8 times
Been thanked: 7 times

Post autor: Kargan » 30 maja 2016, 19:04

Pierwszy księżyc w systemie odwiedzony, sprawa jest rozwojowa, wszyscy dostajecie po 50 punktów - jak ktoś chce jakieś rozwoje to pisać na PW albo w technicznym :)
]|[ Innocence Proves Nothing ]|[

Medea Trix: WS 28, BS 44, S 32, T 29, AG 41, INT 29, PER 40, WP 32, FEL 33 (12 wounds, 2 fate points)
Erias Kantar (Black Templar Marine): WS 53, BS 37, S 40, T 42, AG 51, INT 45, PER 45, WP 46, FEL 40 (23 wounds,4 fate points)

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Has thanked: 138 times
Been thanked: 84 times
Kontakt:

Post autor: Keth » 31 maja 2016, 21:00

Orbita Svardu, 513.815.M41

Wciśnięty w fotel za drzwiami kokpitu, seneszal podparł brodę zaciśniętą w pięść dłonią. Mężczyzna pogrążony był w głębokiej zadumie, ale jego zmrużone oczy ustawicznie przesuwały się po pozostałych pasażerach Arvusa. Żaden z członków świty dziedzica nie przejawiał dotąd najmniejszego śladu opętania, ale ze słów Mówcy Tala wynikało, że wynaturzona influencja potrafiła uderzać znienacka i w każdym miejscu i nikt nie był przed nią bezpieczny.

- Proponuję podnieść poziom alertu duchowego - zaproponował odwracając głowę w stronę Morgana - Wiara tarczą duszy, stalowa wola orężem przeciwko plugawym podszeptom demonów. Nabożeństwa przez dwadzieścia cztery godziny na dobę w każdej dostępnej pokładowej kaplicy, obowiązkowe dla wszystkich wolnych od służby załogantów. Patrole prewencji Ministorum, z udziałem spowiedników. Pieśni religijne i recytacje litanii w radiowęźle. Nie mamy gwarancji, że to w jakikolwiek sposób pomoże, ale na pewno nie zaszkodzi.
Raz jeszcze zasugeruję szybki tranzyt na Silence. Lecimy w eskorcie Ręki czy sami?

el009
Reactions:

Post autor: el009 » 31 maja 2016, 22:22

Primo: proponuję ochrzcić Arvusy i kanonierkę, skoro mamy 5 jednostek to raczej jakoś by się nazywały ;)

Secundo: z deklaracjami odnośnie dalszych planów wolałbym wstrzymać się do otrzymania wyników sekcji, może zamiast lądować na Silence trzeba tam będzie przeprowadzić Exterminatus, sądzę że Ręka może być gotowa na taki wariant

Tertio: nadal jestem zwolennikiem lotu na Cog, ale magos nie ma w tej materii za wiele do gadania