Coś złego się dzieje wokół wydawałoby się spokojnego Hillcrest, ale żadnych konkretów nie macie. Co z rudowłosą?
PBF - Mrok nad Hillcrest
-
Araven
- Reactions:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 1 time
Sierżant Otis rzekł, przysięgam na wszystkich Bogów jako wszystko co uczyniłem, zrobiłem pod urokiem będąc, nieświadomy tego co czynię.
Podobną przysięgę złożyli inni strażnicy. Jako rzekłem za uwolnienie i zapomnienie o całej sprawie, my strażnicy dróg jesteśmy wam winni przysługę. Będziemy się rozglądać po okolicy i informacje zbierać, jak znjadziemy coś podejrzanego damy znać przez ojca Gerdharta.
Coś złego się dzieje wokół wydawałoby się spokojnego Hillcrest, ale żadnych konkretów nie macie. Co z rudowłosą?
-
mordimer00
- Reactions:
-Lidio chcemy Ci pomóc ale Nam tego nie ułatwiasz, komu sprzedałaś ciała i na czyje polecenie to zrobiłaś. Nie karz mi sprawiać Ci ból, mów wszystko co wiesz. Jeśli Nam się przysłużysz to nie dość, że Cię żadna krzywda nie spotka to jeszcze i ze złotem z tego wyjdziesz.
Przyglądam się jej reakcji i delikatnie popuszczam więzy, tak aby poczuła, że chcę jej pomóc.
"Stara?em si? tak ?y?, abym w godzinie ?mierci móg? si? raczej cieszy? ni? l?ka?..."
-
Araven
- Reactions:
Zbierałam zioła przy starym kurhanie, coś mi się ukazało, przytomność straciłam, od tamtego momentu aż do teraz mam pustkę w głowie, nic nie pamiętam. To co mi się ukazało to był jakby zjawa, nie miało to ciała i oczy czerwone w oczodołach mu płonęły. Przesłało mi myśl, że posłużę jako narzędzie siania śmierci i zniszczenia.
Lidia wydaje się mówić prawdę, poza tym Gotfryd potwierdził wam, że Lidia była uczennicą starej zielarki Marcjanny nim tamtą spalono za czary niesłusznie.
Ostatnio zmieniony 19 czerwca 2013, 17:06 przez Araven, łącznie zmieniany 1 raz.
-
mordimer00
- Reactions:
-Może prawdę mówi, więc trzeba by ją było do jakiegoś klasztoru odesłać czy co aby tam się nią zajęli?
-Sierżancie mam prośbę znacie niejakiego Otto, zbira i bandytę który napada na podróżnych? Może wiecie coś o nim coby przydało się do jego złapania?
-Sierżancie mam prośbę znacie niejakiego Otto, zbira i bandytę który napada na podróżnych? Może wiecie coś o nim coby przydało się do jego złapania?
"Stara?em si? tak ?y?, abym w godzinie ?mierci móg? si? raczej cieszy? ni? l?ka?..."
-
Araven
- Reactions:
Lidią zajmie się Gotfryd, będzie miał oko na nią, czy aby coś jej znowu nie opęta. Sierżant Otis przekazał pewne informacje Shagratowi, dzięki nim możecie spróbować zapolować na Otta, za którego jest nagroda 75 złotych monet. Wracacie do Hillcrest czy co?
Miała być pełna swoboda w odgrywaniu, ale coś na razie nie bardzo to wychodzi. Co robicie?
Miała być pełna swoboda w odgrywaniu, ale coś na razie nie bardzo to wychodzi. Co robicie?
- Prawo jest prawem. Nie możemy tego tak zostawić - powiedział stanowczo Ulrich, milczący dotąd. - Jeżeli damy jednym przyzwolenie na czynienie przeciwko prawu, inny też się nie zawahają. Wróćmy do Hillcrest, razem z sierżantem. Spokojnie, wstawimy się za tobą, ale rozumiesz. - uspokajająco podniósł dłoń rycerz, patrząc groźnie na mnicha. Powietrze było przesycone "nie igraj ze mną, ja tu pilnuje prawa, ty tylko pomagasz".
-
Araven
- Reactions:
Sierżant się nieco zniecierpliwił, to co w końcu puścicie nas, czy nie? Rozwiązaliście i obiecaliście zapomnieć, a ten tu rycerz chce nas znowu pod sąd oddawać, jakby nie widząc, że to kurwa nie my zrobiliśmy, cosik nas opętało. zdecydujcie się pany awanturnicy, bo mnie cholera strzeli. Zmieniacie zdanie co chwilę.
-
mordimer00
- Reactions:
-Tak idźcie wolno jakem rzekł jesteście wolni ale o Waszych uczynkach dowiedzą się Wasi przełożeni.
-Urlich oni nam się przydadzą potem więc odpuść, tak jak i mnie to rzekłeś. Przysięgli na Bogów więc co chcesz więcej od tych nieboraków?
- Herr Otis. Zrozumcie. A co będzie, jak ktoś zacznie zabijać, gwałcić i rabować, a ostatecznie wymiga się pod pozorem opętania? Nein, tak być nie może. Pójdziecie z nami, ale jako wolni ludzie, do Hillcrest. Tam wyjaśnimy sytuacje. Zatem w drogę, szkoda trwonić czasu.
- Shagart. Nie robie tego dla przyjemności, jeno dla poczucia spełnienia obowiązku. Nikt nie stoi ponad prawem, Richtig?
- Shagart. Nie robie tego dla przyjemności, jeno dla poczucia spełnienia obowiązku. Nikt nie stoi ponad prawem, Richtig?
-
mordimer00
- Reactions:
-To czemu do tej pory milczałeś Her Rycerzu Urlich, czy to co się działo było Ci na rękę Her Rycerzu Urlich? Bo nie wiem o co Ci chodzi Her Rycerzu Urlichu teraz? Chcesz Her Rycerzu Urlich robić awanturę z tego, że zabito jakiś chłopów gdzieś tam? Chyba mamy co innego do spełnienia niż takie bzdury prawda Her Rycezru Urlich?
Shagrat mówiąc to patrzył prosto w oczy rycerza, nie wyzywająco ale po prostu głęboko w oczy, stał wyprostowany i gotowy do każdej akcji, jeśli tylko Urlich zrobi w mniemaniu Shagrata coś głupiego. Na każdą agresję od razu odpowiadam najpierw najmocniejszym moim czarem jeśli zdążę go rzucić (zużywam całą moc na jeden czar zadający największe obrażenia) a potem dwie szable i moje wszelkie przewagi wykorzystuję aby jak najszybciej pozbyć się wroga!!!
Ostatnio zmieniony 20 czerwca 2013, 20:58 przez mordimer00, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Araven
- Reactions:
Otis rzekł, tylko, że kurwa panie rycerz my prawdę gadamy, kapłan Gotfryd potwierdzić to może, że nas coś opętało, a i z was chyba niektórzy magią władają, a od łapania zbójów to jesteśmy my królewscy strażnicy dróg. A wy panie Ulrich nie jesteście z królestwa Osmundu nawet, jako i pozostali z was, to co się do cholery tacy święci zrobiliście, czarny rycerz a paladyna tu odstawia. My już się drugi raz związać nie pozwolimy, krew się poleje. Dość tego. Strażnicy położyli dłonie na rękojeściach broni, obiecaliście nas puścić to puśćie.
Czary, konkretne czary albo czar proszę wskazać masz ich kilknaście Shagrat, ja nie będę ich dobierał dla Ciebie. Znaczy te jakim ew. potraktujesz Ulricha, albo te jakie chcesz rzucić na siebie.
Ostatnio zmieniony 21 czerwca 2013, 08:59 przez Araven, łącznie zmieniany 1 raz.
krew sie poleje...
- stwierdza rzezimieszek szepcząc do siebie z lekką nutą ironi, przy tym zachouwjąc bezpieczną odległość. -
Zagrajcie w trawe, kamień, kose bedzie sprawiedliwie...
-Rzucił po chwili nie mogąc sie powstrzymać-
- stwierdza rzezimieszek szepcząc do siebie z lekką nutą ironi, przy tym zachouwjąc bezpieczną odległość. -
Zagrajcie w trawe, kamień, kose bedzie sprawiedliwie...
-Rzucił po chwili nie mogąc sie powstrzymać-
Zagrajcie w papier kamień nożyce wysyłając do mg priv, a mg rozstrzygnie spór
-
czegoj
- Site Admin
- Reactions:
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 11 times
- Kontakt:
Takie granie może odbyć się bezpośrednio pomiędzy graczami a wynik przedstawią bezpośrednio MG. Link do gry http://www.krysztalyczasu.pl/infusions/ ... er/ssp.php Jeden gracz wysyła zaproszenie i swoje propozycje a drugi na nie odpowiada. Komputer sam liczy wynik.
Przepraszam za wtrącenie się do Waszego PBF-a :/uklon
Przepraszam za wtrącenie się do Waszego PBF-a :/uklon
-
8art
- Reactions:
- Has thanked: 121 times
- Been thanked: 81 times
- Nie bedzie zadnego rozlewu krwi ku uciesze chaotycznych bostw! - krzyknal w koncu mnich: - Panowie straznicy moga odejsc spokojnie gdzie im sie rzewnie podoba, tak jako bylo ustalone, a tan Urlich zdejmie helm, bo mu slonce rozumek za bardzo przypieka i bredzic poczyna w malignie! Prawo prawem, ale zdrowy rozsadek najwazniejszy!
Watek techniczny
Az ma sie ochote krzyknac:
- szczymryj! Krew sie poleje!
Watek techniczny
Az ma sie ochote krzyknac:
- szczymryj! Krew sie poleje!
-
Araven
- Reactions:
Kapłan Gotfryd rzekł:
Potwierdzam, wg mnie nie byli świadomi tego co robią, działała tu silna zła magia. Ale to królewscy żołnierze, znam Otisa wiele lat, to porządny człek. Sędzia wojskowy może nie być tak wyrozumiały dla nich. Wy zaś panowie awanturnicy macie jakoweś oficjalne pełnomocnictwa od władz miejskich Hillcrest czy jeno ustne zlecenie? Jak macie jakoweś urzędowe dokumenty z pełnomocnictwami to je okażcie, w innym przypadku wg prawa nie macie możliwości aresztować ludzi króla, jakimi są strażnicy dróg na Osmundzie. Rycerzowi Ulrichowi jak się uprze, pozostaje prywatne oskarżenie sierżanta Otisa. Ale to wam popsuje relacje i ze strażą miejską w Hillcrest i ze strażnikami dróg. Ale uczynicie co uważacie, ja takoż jestem przeciwny walce pomiędzy wami, pokaleczycie się, albo jeden drugiego zabije, z czego jako mnich Eithart rzekł, jeno złe moce uciechę mieć będą. Tu nie Orkus Wielki gdzie prawo katańskie jest bezlitośnie i często niesprawiedliwe egzekwowane. Jak się mylę i macie uprawnienia by aresztować strażników dróg to je okażcie.
Macie jeno ustne zlecenie, wieś Czarny Młyn (wioska drwali) jest pod jurysdykcją miasta, ale nawet władze Hillcrest nie mogą same aresztować strażników dróg, musieli by wezwać żandarmerię królewską. Są wyjątki, ale strażnicy musieli by zabić np. urzędnika miejskiego, albo obywatela miasta na oczach wielu świadków i bez słusznego powodu, wtedy można by ich pojmać bez udziału żandarmerii. Inaczej ich zatrzymanie będzie przestępstwem. Porywanie ciał, ataki żywych trupów na trakcie, dziwne i silne opętania, to nie wróży dobrze, coś się tu kroi. Zrobicie co uważacie. Ulrich ma prawo wnieść oskarżenie wbrew wszystkim. Jak ustaliliśmy, każdy robi co chce, ja wyciągam konsekwencje.
Ostatnio zmieniony 21 czerwca 2013, 12:40 przez Araven, łącznie zmieniany 1 raz.