PBF - Mrok nad Hillcrest

Dobro
Reactions:

Post autor: Dobro » 07 czerwca 2013, 22:47

Mistrzu, a tak w ogóle, to my się poruszamy konno czy pieszo? Jeżeli konno, to Hektor też? A jeśli Hektor też jeździ konno, to umie walczyć z siodła? No i czy jestem w stanie normalnie operować flambergiem jedną ręką, czy muszę zmienić broń na katbalgera, podczas szarży konnej?

A także pytania natury topograficznej: jak wygląda teren? Da radę podejść niezauważenie, czy można wjechać na pełnej szarży?

Araven
Reactions:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Post autor: Araven » 07 czerwca 2013, 23:08

Teren tu taki, że konno nie da rady, pieszo idziecie, pagórkowaty leśny stary las, z niewielkiego wzgórza, ukryci widzicie uroczysko, na nim duży stos i dwóch gości płonie na tym stosie. Z 50 metrów tam macie, wokół ognia stoi 7 strażników dróg, w tym ci dwaj jakich poznaliście rano w zajeździe. Oprócz strażników jest młoda rudowłosa kobieta, cała grupka patrzy na palące się stosy.

Svarth
Reactions:

Post autor: Svarth » 08 czerwca 2013, 11:10

Następna na opał:)
Svarth pomyślał, że nawet na obchodach świąt nie ma tylu stosów ile pali się w okolicy Hillcrest.

Dobro
Reactions:

Post autor: Dobro » 08 czerwca 2013, 11:30

- Wygląda mi to na licz i samosąd. Co w przypadku strażników dróg jest często spotykane... - wszyscy spojrzeli na Ulricha wzrokiem wyrażającym "Co ku*wa?". - No, przynajmniej w moich okolicach - dodał szybko. W sumie rycerz uważał, że szkoda miejsc w więzieniach i najlepiej takie sprawy załatwiać na miejscu. Ale tutaj w tym obrazku coś się ewidentnie nie zgadzało, a co najważniejsze - nie było to według miejscowego prawa. Nie wolno od tak sobie kogoś palić na stosie bez procesu. Trzeba było zareagować.

- Gut, drużyno. Podejdziecie najciszej jak się da do nich od tyłu, czekając na rozwój mojej i Gotfryda rozmowy. Jak zobaczycie jakiekolwiek ślady opętania - to najpierw bić tą rudowłosą. Wygląda mi na czarownice. Hektor! Trzymaj się blisko Shagrata, osłaniaj go podczas ewentualnej walki. Staraj się też ich nie zabić - chyba, że nie będziesz miał wyboru. Ja i Gotfryd wyjdziemy do nich od przodu, odwracając ich uwagę. Poza tym, nie przystoi Ritterowi chować się po krzakach. W drogę!
Jako mówię tak czynie, nie zważając na ewentualne protesty. Chcę, żeby miejscowy kapłan szedł ze mną. Wspólnie zapytamy się, dlaczego to zrobili? Przy okazji: co mówi tutejsze prawo o samosądach i linczach?

Araven
Reactions:

Post autor: Araven » 08 czerwca 2013, 14:43

Ok to praktycznie do poniedziałku mamy przerwę, ew. opinia Svartha i innych co do planu Ulricha, mile widziana. Ekipa w rozjazdach. Dołączy do nas nowy BG złodziej nowego użytkownika Sessesa, mam nadzieję, że nie macie nic przeciwko, bardzo chciał zagrać.
Ostatnio zmieniony 08 czerwca 2013, 20:44 przez Araven, łącznie zmieniany 1 raz.

Svarth
Reactions:

Post autor: Svarth » 08 czerwca 2013, 20:17

WTF? Sivariael to postać Procjona. Chyba Svartha? A tak poza tym nie mam nic przeciwko kolejnemu graczowi.
Co do nowej postaci:
- w jakich okolicznościach ma do nas dołączyć?
-czy to będzie elf?
-a statystyki podaj mi na wczoraj;)

Araven
Reactions:

Post autor: Araven » 08 czerwca 2013, 20:46

Dołączy za jakiś czas. Co Svarth na plan Ulricha?
Cokolwiek strażnicy robią z tymi drwalami, nie jest to zgodne z królewskim prawem. Drwale to wolni ludzie i nawet jak popełnili jakieś przestępstwo raczej by ich nie spalono, a powieszono raczej.
Ostatnio zmieniony 08 czerwca 2013, 21:43 przez Araven, łącznie zmieniany 1 raz.

Svarth
Reactions:

Post autor: Svarth » 09 czerwca 2013, 10:10

Krasnolud przygryzając wąsa zaprzeczył:
- Nie koniecznie olbrzymie. Czarownica, nekromanta i inne plugastwo też ma jakąś siłę mącenia umysłów.

Araven
Reactions:

Post autor: Araven » 10 czerwca 2013, 18:29

Pytanie brzmi czy do nich podchodzicie, i jak ewentualnie, wg planu Ulricha czy wszyscy razem?